Català

Aquesta modalitat és només en català, on la llengua vehicular és el català.

array(28) { [0]=> object(stdClass)#24641 (23) { ["ID"]=> string(5) "14416" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2023-03-11 12:46:16" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2023-03-11 11:46:16" ["post_content"]=> string(4612) "

CURSO MODALIDAD DUAL

Modalidad DUAL novedad en Desig. Curso impartido en castellano, para interactuar con personas de todas las CC. AA mientras se realiza. Por eso su lengua vehicular es en castellano para los foros del curso. Pero los materiales los tendréis tanto en catalán cómo en castellano para descargar y podréis enviar las tareas en cualquiera de las dos lenguas, según os convenga.

Nombre de la actividad:

Técnicas de relajación en el aula.

Descripción:

Sensibilizar al profesorado sobre el impacto y la incidencia de la ansiedad infantil en la actualidad y su influencia negativa en el aprendizaje es una necesidad hoy día. Dar estrategias y herramientas a las docentes para poder detectar y intervenir atendiendo las necesidades educativas y emocionales del alumnado con ansiedad y del grupo-clase con el que convive es otra gran necesidad. El objetivo del primer módulo es proporcionar la información de conceptos básicos de la psicología que son necesarios para entender la ansiedad en general y la ansiedad infantil en concreto. En los siguientes módulos se propone la práctica de tres técnicas de relajación que se trabajaran en profundidad de manera que permitirán a las docentes realizar un trabajo en primera persona, y así podrá comprobar los efectos de las diferentes técnicas. De esta manera podrán experimentar y usar estas herramientas con pleno conocimiento para guiar al alumnado en este proceso que es la relajación. Las actividades se proponen en función de una secuencia didáctica que incita a la autorreflexión. Todos los módulos parten de unos conocimientos teóricos y avanzan hacia su aplicación práctica a la propia persona a través de ejercicios y reflexiones; todas aquellas cuestiones que vayan surgiendo se podrán compartir con las compañeras del curso y con la docente a través de foros de debate que estarán asistidos por la docente en todo momento para resolver dudas y hacer aclaraciones. El sitio de la actividad es online, curso telemático (en línea asíncrono) a través de la plataforma Moodle y el horario a distribuir al alumnado como mejor le convenga durante las fechas de la convocatoria.

Objetivos:

  • Sensibilizar al profesorado sobre el impacto y la incidencia de la ansiedad infantil en la actualidad y su influencia negativa en el aprendizaje.
  • Dar estrategias y herramientas a las docentes para poder detectar y intervenir atendiendo las necesidades educativas y emocionales del alumnado con ansiedad y del grupo-clase con el que convive.
  • Proporcionar la información de conceptos básicos de la psicología que son necesarios para entender la ansiedad en general y la ansiedad infantil en concreto.
  • Experimentar y usar herramientas con pleno conocimiento para guiar al alumnado en el proceso de la relajación.

Contenidos:

Módulo 1: La ansiedad infantil: descripción y síntomas.
  • Definición genérica de la ansiedad como respuesta natural y adaptativa al entorno.
  • Causas y sintomatología que se presenta cuando se sufre ansiedad o miedo anticipatorio.
  • Diferencia entre miedo, ansiedad y estrés.
  • Ansiedad infantil y sus características específicas.
  • Tipos de sintomatología a tres niveles: físico, cognitivo y conductual.
Módulo 2: Las técnicas de relajación: tipos y metodologías.
  • Técnicas de relajación más conocidas y sus características principales.
  • El mindfulness o reducción del estrés basado en la atención plena.
  • Técnicas de respiración: la respiración profunda, respiración abdominal, respiración completa, respiración Nadi Shodhana y respiración para controlar la ira.
  • Meditación.
  • El entrenamiento autógeno.
  • La visualización guiada.
  • La relajación progresiva de Jacobson.
Módulo 3: Técnicas para aplicar al aula: respiración diafragmática, visualización y meditación.
  • Ventajas de aplicar técnicas de relajación en el aula.
  • Cómo aplicar la respiración profunda con los más pequeños.
  • Cómo instruir en la visualización y pensamiento positivo en una situación concreta como puede ser la realización de un examen.
  • Practica de una meditación.

Duración:

30 horas

Destinatarias:

Infantil, primaria i secundaria.

Precio:

40€" ["post_title"]=> string(36) "Técnicas de relajación en el aula." ["post_excerpt"]=> string(9) "
" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(33) "tecnicas-de-relajacion-en-el-aula" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-22 08:32:37" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-22 07:32:37" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(58) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=14416" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [1]=> object(stdClass)#23476 (23) { ["ID"]=> string(5) "13351" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2023-02-10 14:19:17" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2023-02-10 13:19:17" ["post_content"]=> string(4288) "

Nom de l'activitat:

Contes, música i joc: El món dels Minairons.

Descripció:

Voleu tenir recursos de música i jocs per als més petits? Doncs aquesta és la vostra formació. Aquesta formació va enfocada a oferir als equips docents eines i recursos de música i joc per incorporar a les seves aules d'educació infantil enriquint l'animació lectora. Percebre, transformar, expressar-se i gaudir a través del llenguatge musical, narratiu i simbòlic. La formació s'inicia amb un material teòric i avancen cap a l'aplicació d'aquests coneixements en la pràctica dels diferents mòduls. Es treballaran tots els sentits, jugarem amb el cos, la veu i el so. Coneixereu materials de joc, instruments pensats per nadons i primera infància i recursos de psicomotricitat senzills i atractius omplint així les diferents capsetes amb els detalls de les propostes. Durant l'experiència formativa, l'alumnat serà acompanyat en els diferents fòrums i tutories personalitzades per tal de resoldre dubtes, aclariments o crear i compartir noves propostes de contes, música i joc. Llegir amb ells/es i per ells/es, viure la música i compatir estones de joc amb altres infants és brindar l'oportunitat de gaudir d'un entorn ric en estímuls educatius de qualitat. El lloc de l'activitat és online, curs telemàtic (en línia asíncron) a través de la plataforma Moodle i l’horari a distribuir l’alumnat com millor li convingui durant les dates de la convocatòria. Ens podeu seguir a través de les nostres xarxes socials.
  • Instagram: @desig_daprendre
  • Tik Tok: @desig_daprendre
  • Facebook: Desig D'aprendre

Objectius

  • Apropar al meravellós món de la imaginació i l’animació lectora amb jocs, dinàmiques i provocacions que tenen els personatges dels contes com a protagonistes.
  • Oferir recursos per acompanyar l’infant en el seu creixement de forma respectuosa, des del seu llenguatge preferit: el joc i la música.
  • Dissenyar sessions d’estimulació sensorial i musical a l’escola infantil.
Continguts Mòdul 1: Provocacions i animació lectora: • Presentació i formació teòric-pràctica sobre el mètode. • Estructura de les sessions. Rebre i acomiadar els infants. • Provocacions de joc. • Minimons. Mòdul 2: Recursos musicals que acompanyen els contes. Habilitats i estratègies del mètode presentant els materials i recursos de joc i música dels 7 contes proposats. • La veu cantada. - Cançons, cantarelles, jocs de falda. • Píndoles musicals. Les qualitats de so: - Altura ( agut-mig- greu) - Direccionalitat ( ascendent -descendent) - Timbre ( materials) - Durada ( llarg- curt) - Intensitat( fort-fluix) • Les músiques: - Acompanyaments amb petita percussió rítmica i melòdica. - Repertori. - Pinzellades d’edició d’àudios amb el programa Audacity. • Contes proposats: - L’escala vermella. Editorial kalandrala - Flores. Editorial Kokinos - Selva. Editorial kalandraka - Somnis del bosc. Editorial Coco books - Després de la pluja. Editorial kalandraca - Rinxols d’or. Combel Editorial - El Peix peixet. Símbol Editors Mòdul 3: Música en família: • Moments musicals i lúdics que reforcen el vincle afectiu i que acompanyen l’infant en el seu creixement de forma respectuosa. • Estratègies i experiències pràctiques per la seva aplicació Hores de durada 30 hores

Destinatàries

Infantil 0-6.

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries cada mes dels cursos. Si en alguna està complet el curs de seguida, s'obren de noves. Podeu preguntar per les places d'un curs que us interessi a l'email de l'escola desigdaprendre@gmail.com.

Preu

40€  " ["post_title"]=> string(46) "Contes, música i joc: El món dels Minairons." ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(47) "contes-musica-i-joc-el-mon-dels-minairons-copia" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-23 11:40:56" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-23 10:40:56" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(58) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=13351" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [2]=> object(stdClass)#23477 (23) { ["ID"]=> string(5) "13349" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2023-02-10 14:18:54" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2023-02-10 13:18:54" ["post_content"]=> string(4207) "

Nom de l'activitat:

Nous paradigmes dels patis escolars. El pati escolar un espai més d’aprenentatge.

Descripció:

Se cerca canviar la mirada i perspectiva envers els patis escolars, deixar de banda l’antiga concepció d'ells com un espai d’esbarjo i de desconnexió de les hores lectives que es realitzen dins l’aula per canviar de paradigma. Veure'ls com un espai més d’aprenentatge significatiu pels nens i nenes que aporta grans beneficis, sent més vivencial i proper, ja que a través del joc i del contacte amb la natura els infants poden adquirir continguts curriculars els quals quedaran més enfortits i arrelats als infants. En aquesta formació trobaràs idees per poder dissenyar i redissenyar els espais exteriors de les llars d’infants o escoles tant d’infantil com de primària, donant importància a les necessitats de l'alumnat i creant espais d'aprenentatge vivencial d'aquestes zones. Repassarem diferents autors i autores que ens parlen de metodologies i definicions de patis escolars donant resposta a les necessitats que han de complir per tal d’adaptar-se als usuaris i al seu nivell. Durant la formació s’aniran trobant diferents preguntes per poder reflexionar sobre la importància d’aquest espai i de les seves distribucions. Hi haurà un acompanyament per part de les formadores amb diferents interaccions i diàlegs per poder reflexionar sobre la importància d’aquest espai i poder arribar a crear un disseny d’espai exterior que compleixi amb les expectatives actuals i els nous paradigmes. El lloc de l'activitat és online, curs telemàtic (en línia asíncron) a través de la plataforma Moodle i l’horari a distribuir l’alumnat com millor li convingui durant les dates de la convocatòria. Ens podeu seguir a través de les nostres xarxes socials.
  • Instagram: @desig_daprendre
  • Tik Tok: @desig_daprendre

Objectius

  • Descobrir nous models organitzatius dels espais educatius exteriors.
  • Destacar la importància dels patis com a recurs didàctic.
  • Dissenyar una proposta de creació de nous espais educatius al pati de l’escola.
  • Conèixer diferents maneres d’organitzar l’espai exterior i els diferents materials dels patis escolars.
Continguts MÒDUL 1: Els patis escolars 1.1. Què és un pati escolar. 1.2. Com ha de ser un bon pati escolar. 1.3. Beneficis d’un bon pati escolar. 1.4. Abans i ara del concepte patis escolars. 1.5. Tendències actuals dels patis escolar. 1.6. Com fer més natural i educatiu un pati escolar. 1.7. Estètica als patis escolars. 1.8. Patis d’educació infantil i d’educació primària. 1.9. El paper de l’adult dins dels patis escolars. MÒDUL 2: Materials per la construcció 2.1. Quins materials podem utilitzar per a la construcció dels patis escolars. 2.2. Homologació i seguretat dels patis escolars. 2.3. Normativa sobre els patis tant a Espanya com a Catalunya. MÒDUL 3: Elements de joc en els patis 3.1. Quines propostes de joc podem oferir als patis escolars. 3.2. Continguts curriculars que podem treballar a través dels patis escolars. 3.3. Patis escolars cooperatius. MÒDUL 4: Vegetació i biodiversitat 4.1. Quina funció ens pot oferir la vegetació dins dels nostres patis escolars. 4.2. Com podem promoure la biodiversitat en els patis escolars. Hores de durada 30 hores

Destinatàries

Infantil 0-6.

Convocatòries

A la nostra hi ha convocatòries mensuals de tots els cursos. Si alguna está complerta de seguida obrim les següents. També ens podeu escriure a desigdaprendre@gmail.com per qualsevol consulta de places.

Preu

40€  " ["post_title"]=> string(84) "Nous paradigmes dels patis escolars. El pati escolar un espai més d’aprenentatge." ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(84) "nous-paradigmes-dels-patis-escolars-el-pati-escolar-un-espai-mes-daprenentatge-copia" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-19 20:16:43" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-19 19:16:43" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(58) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=13349" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [3]=> object(stdClass)#23478 (23) { ["ID"]=> string(5) "12946" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2023-01-26 11:31:14" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2023-01-26 10:31:14" ["post_content"]=> string(6740) "

Nom de l'activitat:

Les capses d'aprenentatge: un camí cap a l'autonomia

Descripció:

Aquest curs enfocat a mestres d’educació primària i secundària ens servirà per aprendre què són les capses d’aprenentatge i com crear-ne diverses des de zero per poder-les aplicar a l’aula amb l’alumnat. Aprendrem a crear capses transversals, globalitzades i de diferents àrees curriculars. Veurem quins són els aspectes que s’han de tenir en compte i quins són els principals objectius que s’han d’assolir. De la mateixa manera, no solament ens centrarem en la creació de capses, sinó que aprendrem a com es gestionen aquestes a l’aula amb els infants i quins són els passos a seguir per tal de poder-les implementar amb èxit. Com avaluar el procés d’aprenentatge de l’alumnat i tenir en compte quines competències específiques, clau i sabers bàsics, així com diferents maneres d’avaluar i documentar tot allò que es fa a l’aula amb aquesta metodologia, serà un dels punts clau a l’hora d’idear les capses d’aprenentatge.

Objectius:

  • Aprendre a crear capses d’aprenentatge com a una nova metodologia d’aprenentatge a l’aula.
  • Crear capses d’aprenentatge amb un enfocament globalitzat i de manera transversal per potenciar l’aprenentatge cooperatiu, autònom i competencial de l’alumnat.
  • Saber com gestionar les capses d’aprenentatge a l’aula per implementar-les amb èxit.
  • Dissenyar, revisar i implementar diverses maneres d’avaluar el procés d’aprenentatge de l’alumnat amb la metodologia per capses d’aprenentatge.
 

Continguts

Mòdul 1. Què són les capses d’aprenentatge i la seva gestió a l’aula. Al llarg d’aquest mòdul els i les participants del curs aprendran què són les capses d’aprenentatge, quin és l’origen d’aquesta metodologia i com aplicar-la a l’aula. També, ens enfocarem en com temporalitzar les capses i quin és el paper que ha d’adquirir el personal docent al llarg del procés d’aprenentatge de l’alumnat. Per últim, es treballarà en l’adequació de les capses per alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE). 1.  Introducció. 2.  Les capses d’aprenentatge com a metodologia a l’aula. 2.1 Què és el treball per capses d’aprenentatge. 2.2  L’origen i l’evolució de les capses. 2.3 A qui van dirigides les capses d’aprenentatge? 3.  Gestió de les capses d’aprenentatge a l’aula. 3.1 Els grups. 3.2 Distribució de capses. 3.3 Temporització. 3.4 Capses lliures i ocupades. 3.5 Registre. 4. El paper del docent al llarg del procés d’aprenentatge de l’alumnat. 5. Adequació de les capses per alumnat amb NESE. 5.1 Són adequades les capses d’aprenentatge per alumnat NESE? 5.2 Adaptacions a les capses d’aprenentatge. 6. Conclusions. 7. Referències bibliogràfiques. Mòdul 2. Creació de capses d’aprenentatge: Al llarg d’aquest mòdul, els participants aprendran a crear capses d’aprenentatge des de zero de qualsevol àrea d’aprenentatge a partir de patrons bàsics que veurem al llarg del curs. Treballarem en els elements, així com en les fases que s’han de seguir per desenvolupar capses d’aprenentatge. Veurem també quin tipus d’activitats podem incloure a les capses, així com quins sistemes existeixen per al desenvolupament de l’autonomia i la cooperació entre l’alumnat. Per últim, parlarem dels objectius a assolir amb aquesta metodologia i es mostraran molts exemples de capses d’aprenentatge i tots els recursos del seu interior dels tres cicles d’educació primària (cicle inicial, mitjà i superior) i a secundària, totes preparades per aplicar a l’aula. De la mateixa manera, es donaran plantilles perquè els participants puguin crear fàcilment les seves pròpies caixes. 1. Introducció. 2. Elements que han de contenir les capses d’aprenentatge. 2.1 Dossiers instructius. 2.2 Materials de les capses. 3. Fases a seguir pel desenvolupament de les capses d’aprenentatge. 3.1 Planificació de la idea – Continguts generals i específics. 3.2 Objectius generals i específics. 3.3 Seqüenciació didàctica de la capsa. 3.4 Maquetació i creació. 4. Activitats 4.1 Com han de ser les activitats dins les capses d’aprenentatge? 4.2 Activitats autocorrectives. 4.3 Exemples i plantilles d’activitats autocorrectives. 5. Sistemes a emprar a l'hora de crear capses autònomes. 5.1 Sistema numèric. 5.2  Sistema de gomets de colors. 6. Conclusions. 7. Referències bibliogràfiques. Mòdul 3. L’avaluació i l’autoavaluació de l’alumnat a les capses d’aprenentatge: Al llarg d’aquest últim mòdul, els participants ja hauran creat les seves capses d'aprenentatge però encara caldrà tractar un punt clau en tot aquest procés: l’avaluació i l’autoavaluació. Veurem quines opcions tenim els i les docents per avaluar les capses i com l’alumnat pot autoavaluar-se durant el procés d'aprenentatge. De la mateixa manera, veurem quins sabers cal avaluar, així com les evidències d’aprenentatge que poden quedar enregistrades i documentades. 1. Introducció. 2. L’avaluació amb les capses d’aprenentatge. 2.1 Importància de l’avaluació dins les capses d’aprenentatge. 2.2 Tipus d’avaluació LOMLOE. 2.3 Què avaluar segons la LOMLOE dins les capses d’aprenentatge? 3. Tipus d’avaluació que el personal docent pot aplicar amb les capses d’aprenentatge. 3.1 Graelles o rúbriques. 3.2 Converses. 3.3 Feines realitzades. 4. Documentació: una forma de deixar registrat tot allò que s’ha fet al llarg del procés. 4.1 Què són les documentacions? 4.2 Utilitat de les documentacions a l’aula. 4.3 Què documentar? 5. Eines d’autoavaluació on els infants reflexionin sobre el seu procés d’aprenentatge? 5.1 Graelles. 5.2 Fitxes reflexives o contracte. 5.3 Vídeos i entrevistes entre iguals. 5.4 Llibreta d’aprenentatge. 6. Gestió de les feines que l’alumnat completa al llarg de les capses d'aprenentatge. 7. Conclusions. 8. Referències bibliogràfiques.

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Primària i secundària

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha més d'una oberta per fer la matrícula, fins a omplir grup.

Preu

40€

Xarxes socials

Segueix-nos a Instagram: @desig_daprendre sempre estareu informades de tot en primícia.
" ["post_title"]=> string(53) "Les capses d'aprenentatge: un camí cap a l'autonomia" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(49) "les-capses-daprenentatge-un-cami-cap-a-lautonomia" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-25 09:56:12" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-25 08:56:12" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(58) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=12946" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [4]=> object(stdClass)#23479 (23) { ["ID"]=> string(5) "11750" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-12-09 19:44:56" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-12-09 18:44:56" ["post_content"]=> string(6039) "

Nom de l’activitat:

Què és la lingüística forense? Motiva els teus estudiants de llengua a secundària.

Descripció

Coneixes la lingüística forense com a eina per dissenyar activitats d'aprenentatge d'idiomes innovadores i capaces de motivar l'alumnat? Aquestes activitats es poden adaptar a diversos nivells educatius i contingut lingüístic específic. El curs pretén fusionar la lingüística forense amb la didàctica de la llengua per encoratjar l'alumnat a involucrar-se en l'aprenentatge lingüístic mitjançant l'enfortiment de les seves habilitats de reflexió metalingüística i aprenentatge cooperatiu. La metodologia de treball del curs es divideix en dues etapes. A la primera, d'orientació principalment teòrica, es visualitzaran vídeo-classes teoricopràctiques i es treballarà a partir de diferents lectures recomanades. Els continguts d'aquesta primera etapa del curs s'avaluaran mitjançant la realització de petites activitats. A la segona, eminentment pràctica, s'adaptaran, de forma guiada, recursos i suggeriments d'activitats concretes a les necessitats de l'alumnat de cada participant per crear un projecte de gamificació basat en el treball cooperatiu i l'aprenentatge basat en reptes, amb un important component narratiu i proves multimodals. També hi haurà un seguiment personalitzat per part de les responsables d'aquesta formació per poder resoldre dubtes i acompanyar les participants per fer front a les dificultats que puguin sorgir al llarg del curs i, especialment, en el moment de dissenyar el projecte final. El resultat del curs serà una proposta didàctica que la docent podrà portar a la seva aula per innovar la pràctica educativa, incrementar la motivació de l'alumnat i millorar les dinàmiques relacionals a l'aula, tan grupals com entre ella i el seu alumnat.

Objectius

  • Descobrir la lingüística forense i el seu potencial per crear activitats d'aprenentatge de llengua.
  • Comprendre les actituds dels estudiants que poden afavorir l'aprenentatge de la llengua.
  • Identificar continguts de llengua que poden ser objecte d'activitats basades en lingüística forense.
  • Dissenyar una proposta motivadora per als estudiants de les aules de llengua a secundària.

Continguts

MÒDUL 1: Introducció a la lingüística forense
  • Concepte de lingüística forense.
  • Origen de la lingüística forense i estat actual.
  • Àmbits en els quals s’aplica la lingüística forense.
  MÒDUL 2: L’actitud dels alumnes i l’ensenyament de la llengua
  • Ensenyament de la gramàtica a través de la lingüística forense.
  • Motivació i interessos de l’alumnat
  • El treball cooperatiu com a metodologia per a l’aprenentatge de la llengua a partir de la lingüística forense. 
  • L’aprenentatge de la llengua basat en reptes sota el paraigua de la lingüística forense. 
  MÒDUL 3. Descripció del grup i anàlisi dels objectius per dissenyar un cas
  • El centre i l’aula: llocs on es poden impartir classes de llengua.
  • Coneixement de l’alumnat abans de dissenyar un cas.
  • Cerca del tema del cas a treballar a través de l’anàlisi dels objectius que es volen aconseguir. 
  MÒDUL 4. Disseny i exposició del cas
  • Creació de pistes lingüístiques: trucada i textos anònims, en paper, per WhatsApp…
  • Disseny d’un cas segons el qual hem après sobre la lingüística forense i l’aprenentatge de la llengua. 
  • Presentació del cas escollit explicant què ha passat. 
  • Presentació dels participants i els sospitosos del cas creat. 
  • Preguntes i hipòtesis (qui i per què) sobre el cas que s’ha construït partint de l’aprenentatge de la llengua.
  • Avaluació del cas: qui ha estat i el més important perquè ho ha fet com a cloenda de la creació d’un cas de lingüística forense. 
 

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Secundària

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha més d'una oberta per fer la matrícula, fins a omplir grup.

Preu

40€" ["post_title"]=> string(87) "Què és la lingüística forense? Motiva els teus estudiants de llengua a secundària." ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(80) "que-es-la-linguistica-forense-motiva-els-teus-estudiants-de-llengua-a-secundaria" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-09 18:58:58" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-09 17:58:58" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(58) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=11750" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [5]=> object(stdClass)#23480 (23) { ["ID"]=> string(5) "11718" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-12-09 14:05:24" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-12-09 13:05:24" ["post_content"]=> string(5067) "

Nom de l’activitat:

A Infantil també poden comptar

Descripció

Tot el material (teoria, activitats, jocs, aplicacions en obert i recursos varis) estaran disponibles a la plataforma (CAMPUS) que tindrem compartit amb els participants i organitzat en diferents mòduls. Es dividirà en 4 mòduls on es treballarà el comptatge a Infantil, la geometria, les seriacions i la lògica, la resolució de problemes matemàtics i el càlcul mental en aquesta etapa. A cada sessió es presentaran materials manipulables, activitats, aplicacions i jocs que permetin als infants construir el seu propi coneixement matemàtic. El curs de ELS PETITS TAMBÉ SABEN COMPTAR pretén oferir als docents d’infantil una visió centrada en la participació activa de l’alumnat a partir de la manipulació de materials i oferint estratègies i activitats que permetin als nens i nenes anar construint poc a poc el seu coneixement matemàtic. Es pretén aconseguir que els participants canviïn la seva percepció de la didàctica de les matemàtiques oferint pautes, exemples, materials manipulatius, metodologia … per tal de treballar de manera més competencial i proper a l'alumnat.  El curs s’inicia a través d’una aproximació conceptual de la metodologia i model pedagògic que s’ha desenvolupat recentment. S'exposa el que es considera una metodologia activa i manipulativa, i quins elements han de desenvolupar-se perquè es pugui portar a terme de manera adequada.  Treballarem activitats i tasques que potenciïn la competència lingüística, l’aprenentatge cooperatiu, aspectes emocionals, el raonament matemàtic, el diàleg matemàtic, rutines diàries matemàtiques, estratègies i raonaments matemàtics …

Objectius

  • Iniciar canvis metodològics per a l’aprenentatge de les matemàtiques.
  • Proposar pautes i/o tipus d’activitats per tal d’establir rutines d’aula que facilitin l’aprenentatge.
  • Promoure una visió positiva respecte les matemàtiques entre els alumnes.
  • Valorar la importància del material manipulable per tal de passar del coneixement concret a l'abstracte.
  • Treballar amb el material manipulable per introduir i anar interioritzant el sentit numèric de les diferents operacions bàsiques i la resolució de problemes.

Continguts

MÒDUL 1: Comptatge a infantil. GRAELLES DE 5 I DE 10
  • Utilització de la graella de 5 i de 10 fins arribar al concepte de desena.
  • El comptatge mitjançant la utilització de manipulables.
  • Treball de la composició - descomposició dels nombres.
  MÒDUL 2: Comptatge a infantil. REKENREK I LA CADENA DE BOLES
  • Utilització del REKENREK i la CADENA DE BOLES per a treballar el quadre numèric, la diferència entre unitats i desenes, i el càlcul. 
  • Desenvolupament del sentit numèric de l’alumne a través del joc cooperatiu: Math games.
  • Introducció de la suma i la resta  mitjançant la utilització d’aquest material.
  MÒDUL 3: Geometria infantil i discurs matemàtic.
  • Ús del material manipulable per introduir la geometria a infantil, les seriacions i la lògica.
  MÒDUL 4: Diàleg matemàtic: RESOLUCIÓ DE PROBLEMES I CÀLCUL MENTAL. 
  • Presentació de la metodologia i el material per a treballar el càlcul mental dins l’aula : NUMBER TALKS.

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Infantil (3-6)

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€" ["post_title"]=> string(31) "A Infantil també poden comptar" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(26) "ainfantiltambepodemcomptar" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-08 17:29:33" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-08 16:29:33" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(58) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=11718" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [6]=> object(stdClass)#23481 (23) { ["ID"]=> string(5) "11715" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-12-09 14:04:50" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-12-09 13:04:50" ["post_content"]=> string(5888) "

Nom de l’activitat:

Els manipulables com a inici per a construir coneixement matemàtic

Descripció

El curs de ELS MANIPULABLES COM A INICI PER A CONSTRUIR CONEIXEMENT MATEMÀTIC pretén oferir als docents de primària (primer, segon i tercer) una visió centrada en la participació activa de l’alumnat. La societat del segle XXI és dinàmica i canviant, i com a docents, hem d’oferir propostes pràctiques a l’alumnat perquè puguin resoldre els reptes i tinguin un paper actiu.  De tal manera que es pretén aconseguir que els participants canviïn la seva percepció de la didàctica de les matemàtiques oferint pautes, exemples, materials manipulatius, metodologia … per tal de treballar de manera més competencial i propera a l'alumnat.  El curs s’inicia a través d’una aproximació conceptual de la metodologia i model pedagògic que s’ha desenvolupat recentment. S'exposa el que es considera una metodologia activa i manipulativa, i quins elements han de desenvolupar-se per que es pugui portar a terme de manera adequada.  Treballarem activitats i tasques en les que intervé aspectes importants com la competència lingüística, l’aprenentatge cooperatiu, aspectes emocionals, el raonament matemàtic, el diàleg matemàtic, rutines diàries matemàtiques, estratègies i raonaments matemàtics … Es dividirà en 4 mòduls on es treballarà les operacions de càlcul, la descomposició i resolució de problemes amb material manipulatiu, visual i simbòlic en aquests tres cursos de primària. A cada sessió es presentaran materials manipulables, activitats, aplicacions i jocs que permetin a l'alumnat construir el seu propi coneixement matemàtic.  Per últim, cal destacar que totes les propostes i recursos  que s’ofereix al curs estan contrastades amb estudis i articles que reforcen aquest model pedagògic.

Objectius

  • Proposar pautes per tal d’establir rutines d’aula que facilitin l’aprenentatge.
  • Promoure una visió positiva respecte les matemàtiques entre l’alumnat.
  • Valorar la importància del material manipulable per tal de passar del coneixement concret a l'abstracte.
  • Treballar amb el material manipulable per interioritzar el sentit numèric de les diferents operacions bàsiques i la resolució de problemes.

Continguts

  • MÒDUL 1 “GRAELLES”: 
    • Presentació de la filosofia de treball, el model CPA (concret, pictòric i abstracte).
    • La graella de 10 per treballar el concepte de desena.
    • El comptatge mitjançant la utilització de manipulables.
    • El REKENREK i la cadena de boles per treballar el quadre numèric, la diferència entre unitats i desenes, i el càlcul. 
 
  • MÒDUL 2 “OPERACIONS BÀSIQUES”: 
    • Els materials manipulables per introduir i treballar les diferents operacions bàsiques (suma i resta).
    • La composició - descomposició dels nombres i consolidació del concepte de la desena.
 
  • MÒDUL 3 “LA MULTIPLICACIÓ”:
    • Activitats manipulatives que permetin la introducció de la multiplicació.
 
  • MÒDUL 4: “PROBLEMES I  CÀLCUL MENTAL”
 
  • Resolució de problemes potenciant la fase gràfica.
  • Coneixement dels problemes a trossos com a eina per treballar la manca o la dificultat en la comprensió lectora de l’alumnat. 
  • Fluïdesa, la flexibilitat i l’eficiència en el càlcul a partir de la rutina dels NUMBER TALKS.
  • Les estratègies de càlcul i comunicatives alhora que es propicia una escolta activa i la cooperació entre iguals (diàleg matemàtic).

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Primària (1er, 2n i 3er)

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€" ["post_title"]=> string(67) "Els manipulables com a inici per a construir coneixement matemàtic" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(57) "elsmanipulablescomainiciperaconstruirconeixementmatematic" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-08 16:54:43" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-08 15:54:43" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(58) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=11715" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [7]=> object(stdClass)#23482 (23) { ["ID"]=> string(5) "11713" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-12-09 14:04:26" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-12-09 13:04:26" ["post_content"]=> string(7177) "

Nom de l’activitat:

Algoritmes fora

Descripció

El curs de ALGORITMES FORA pretén oferir a les docents de primària (quart, cinquè i sisè) una visió centrada en la participació activa de l’alumnat. La societat del segle XXI és dinàmica i canviant, i com a docents, hem d’oferir propostes pràctiques a l’alumnat perquè puguin resoldre els reptes i tinguin un paper actiu.  De tal manera que es pretén aconseguir que els participants canviïn la seva percepció de la didàctica de les matemàtiques oferint pautes, exemples, materials manipulatius, metodologia … per tal de treballar de manera més competencial i propera a l'alumnat.  El curs s’inicia a través d’una aproximació conceptual de la metodologia i model pedagògic que s’ha desenvolupat recentment. S'exposa el que es considera una metodologia activa i manipulativa, i quins elements han de desenvolupar-se per que es pugui portar a terme de manera adequada.  Treballarem activitats i tasques en les que intervenen aspectes importants com la competència lingüística, l’aprenentatge cooperatiu, aspectes emocionals, el raonament matemàtic, el diàleg matemàtic, rutines diàries matemàtiques, estratègies i raonaments matemàtics … Es dividirà en 4 mòduls on es treballarà les operacions (multiplicació, divisió, fraccions, màxim i mínim comú múltiple), el càlcul mental i la resolució de problemes amb material manipulatiu, visual i simbòlic en aquests tres cursos de primària. A cada sessió es presentaran materials manipulables, activitats, aplicacions i jocs que permetin als alumnes construir el seu propi coneixement matemàtic.  Per últim, cal destacar que en totes les propostes i recursos  que s’ofereix al curs estan contrastades amb estudis i articles que reforcen aquest model pedagògic.

Objectius

  • Proposar pautes per tal d’establir rutines d’aula que facilitin l’aprenentatge.
  • Promoure una visió positiva respecte les matemàtiques entre l’alumnat.
  • Valorar la importància del material manipulable per tal de passar del coneixement concret a l'abstracte.
  • Treballar amb el material manipulable per interioritzar el sentit numèric de les diferents operacions i la resolució de problemes.
  • Fomentar la competència comunicativa amb la promoció del discurs matemàtic a l’aula.

Continguts

MÒDUL 1 “PROBLEMES I  CÀLCUL MENTAL”  
  • Presentació de la filosofia de treball, el model CPA (concret, pictòric i abstracte).
  • Resolució de problemes potenciant la fase gràfica.
  • Coneixement dels problemes a trossos com a eina per treballar la manca o la dificultat en la comprensió lectora de l’alumnat. 
  • Fluïdesa, la flexibilitat i l’eficiència en el càlcul a partir de la rutina dels NUMBER TALKS.
  • Les estratègies de càlcul i comunicatives alhora que es propicia una escolta activa i la cooperació entre iguals (diàleg matemàtic).
  MÒDUL 2 “OPERACIONS (multiplicació i divisió)”:   
  • Relació entre la multiplicació i la suma.
  • Activitats que permetin construir les taules de multiplicar a partir de la manipulació i veure diferents maneres de representar-les per poder visualitzar-les.
  • Descomposició dels números a partir de diferents materials i veure la relació entre aquesta representació i la multiplicació seguint el model d'àrea.
  • Relació entre la representació de la descomposició i la multiplicació siguent el model d’àrea.
  • Les divisions seguint el model d’àrea i el del tanteig.
  MÒDUL 3 “LES FRACCIONS”:  
  • El concepte de fracció o nombre fraccionari.
  • Les fraccions mitjançant la manipulació de materials.
  • Les fraccions amb diferents representacions (dibuix, recta numèrica…)
  MÒDUL 4: “OPERACIONS AMB FRACCIONS. TREBALL DEL MCM I MCD”  
  • La suma i la resta de fraccions amb materials i representacions. 
  • La multiplicació i la divisió de fraccions amb materials i representacions. 
  • El Mínim Comú Múltiple.
  • El Màxim Comú Divisor.
  • El Mínim Comú Múltiple i Màxim Comú Divisor amb materials i representacions.

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Primària (4t. 5è i 6è)

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€" ["post_title"]=> string(15) "Algoritmes fora" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(14) "algoritmesfora" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-08 17:12:42" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-08 16:12:42" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(58) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=11713" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [8]=> object(stdClass)#23483 (23) { ["ID"]=> string(5) "11037" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-11-15 12:24:44" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-11-15 11:24:44" ["post_content"]=> string(3285) "

Nom de l’activitat:

CONSCIÈNCIA FONOLÒGICA: Què podem fer abans d’agafar el llapis.

Descripció

Aquesta formació està pensada i dissenyada per oferir a les participants una mirada enfocada ens els infants. Farem un pas enrere per recordar un dels processos oblidats, el de la consciència fonològica i reflexionarem com s’està acompanyant l’aprenentatge de la llengua. Aquest pas enrere en portarà a fer grans passos endavant oferint als infants les possibilitats per aprendre al seu ritme, sense presses i sense avançar processos. Començarem amb un pas per la teoria de la consciència fonològica, què és i com poder acompanyar els infants perquè tinguin plena consciència dels fonemes. Per això he separat la consciència en 5 blocs de contingut, passarem per cadascun d’ell, coneixent-los, descobrint la infinitat de propostes que es poden preparar i els materials que les poden acompanyar. A més aprendrem a organitzar-les dins del nostre dia a dia a l’aula i a preparar eines per observar-les i avaluar-les.

Objectius

  • Conèixer què és la consciència fonològica.
  • Descobrir els seus continguts, propostes i materials.
  • Dissenyar propostes que acompanyin els infants en el desenvolupament del llenguatge oral, l’escolta i la parla.
  • Aprendre a avaluar la consciència fonològica en els infants.
  • Aprendre a dissenyar un calendari d’aplicació de les propostes de consciència fonològica.

Continguts

Mòdul 1: “La consciència fonològica”.
  • La consciència fonològica.
  • La consciència fonològica i el nou currículum.
  • L’espai preparat.
Mòdul 2: “Els jocs d’escolta”.
  • Els jocs d’escolta.
  • Propostes de jocs d’escolta.
  • Materials de jocs d’escolta.
  • Disseny, organització i avaluació dels jocs d’escolta.
Mòdul 3: “Les rimes, les paraules i les frases”.
  • Les rimes.
  • Propostes de rimes.
  • Materials de rimes.
  • Disseny, organització i avaluació de les rimes.
Mòdul 4: “Les síl·labes”.
  • Les síl·labes.
  • Propostes de síl·labes.
  • Materials de síl·labes.
  • Disseny, organització i avaluació de les síl·labes.
Mòdul 5: “Els fonemes”.
  • Els fonemes.
  • Propostes de fonemes.
  • Materials de fonemes.
  • Disseny, organització i avaluació de fonemes.
  • I a primer de primària què?

Hores de durada

40 hores

Destinatàries

Infantil (3-6) i primària (CI)

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

50€" ["post_title"]=> string(68) "CONSCIÈNCIA FONOLÒGICA: Què podem fer abans d’agafar el llapis." ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(60) "consciencia-fonologica-que-podem-fer-abans-dagafar-el-llapis" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-23 07:49:08" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-23 06:49:08" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(58) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=11037" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [9]=> object(stdClass)#23484 (23) { ["ID"]=> string(5) "10924" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-11-13 14:04:41" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-11-13 13:04:41" ["post_content"]=> string(3042) "

Nom de l’activitat:

Tècniques i artistes per treballar l'expressió plàstica 

Descripció

El curs vol donar unes bones bases per tal de poder canviar la mirada que es té de l’art a les aules, on el producte final, copiat d’un model, que no deixa lloc a la creativitat i la imaginació té molta importància. O on els dibuixos lliures tenen molt de pes o simplement la còpia d’una obra d’un autor esta ben valorat. Però l’art a l’escola és molt més i el currículum ho demostra. L’art és deixar que els nens i nenes puguin utilitzar la seva creativitat i la seva imaginació per produir i poder experimentar amb molts materials i suports. A partir d’aquesta experimentació els nens i nenes fan connexions d’aprenentatges de manera competencial, els quals els acompanyaran al llarg de tota la seva vida. Gràcies a les propostes obertes d’art, on es sap com es comença però no com s’acaba es dona atenció a tots els ritmes d’aprenentatge i moments evolutius, on cada nen i nena crea al seu ritme, sense un model establert. Aprenent, experimentat i creant connexions i aprenentatges. En definitiva, l’art ens ajuda a crear coneixements i connexions que podem extrapolar a tots els aspectes de la nostra vida, essent molt més competencials i creatives. En aquesta segona part del curs s'aprofundeix molt més en tècniques que es poden utilitzar a l'aula així com també saber fer una bona tria d'artistes enriquidores pels nostres infants.

Objectius

  • Canviar la mirada que es té de l’art a l’escola i a l’aula.
  • Reflexionar sobre el nostre paper com adult-docent envers els infants i el seu art.
  • Donar una base sòlida de tècniques d'expressió plàstica.
  • Conèixer diferents autors/res per treballar a l'aula.
Continguts 
  • Mòdul 1: Què és l’art enfocat als infants.
  • Art del procés versus art del producte final  (Process art)
  • Paper de l'adult
 
  • Mòdul 2: Tècniques d'expressió plàstica.
  • Tècniques diverses amb diferents materials per posar en pràctica a l'aula.
  • Bibliografia recomanada per tenir a l'aula i treballar-la
 
  • Artistes.
  • Quins tipus d'artistes escollir.
  • El paper de la dona.
  • Bibliografia recomanada per tenir a l'aula i treballar-la.

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Infantil i Primària

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€  " ["post_title"]=> string(52) "L'art del procés a través de tècniques i artistes" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(54) "lart-del-proces-a-traves-de-tecniques-i-artistes-copia" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-10 12:14:56" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-10 11:14:56" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(58) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=10924" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [10]=> object(stdClass)#23485 (23) { ["ID"]=> string(5) "10076" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-10-20 09:33:16" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-10-20 07:33:16" ["post_content"]=> string(5150) "

Nom de l’activitat:

Ens iniciem a llegir i escriure: paper, llapis, lletres i molt més…

Descripció

Al llarg de l’educació infantil i en els primers cursos de l’educació primària es desenvolupa un dels processos d’aprenentatge més importants: la lectoescriptura. Aquest procés és la base de l’aprenentatge que es dóna a l’escola i, en general, a la nostra vida diaria. Les lletres ens envolten.  Una mirada general, una  base pràctica i teòrica de com conquistar el codi escrit des de una mirada respectuosa cap a l’infant, tenint en compte les necessitats reals a l’aprendre a llegir i escriure. Amb propostes significatives, pràctiques i vivencials per dur a la pràctica de forma interdisciplinar a la nostra aula tot tenint en compte els diferents nivells maduratius dels nostres nens i nenes partint dels seus interessos. 

Objectius

  • Tenir present el procés natural dels infants vers la lectura i l'escriptura. 
  • Posar en práctica diferents propostes de lectura i escriptura tenint en compte el nivell de desenvolupament de l'infant. Propostes manipulatives, significatives i vivencials. 
  • Conèixer diferents recursos per poder avaluar  el procés de la lectoescriptura. El paper de l'adult en aquest procés.
  • Crear referents d'aula significatius pels infants. 
  • Conèixer els racons d'aprenentatge per treballar aspectes de llengua i presentar l'ortografia en els primers cursos de primària. 

Continguts

Mòdul 1: Què és llegir i escriure?
  • Què és llegir i escriure?
  • El procés natural de la lectoescriptura: des de que coneixen les lletres fins la conquista de la lectoescriptura.
  • Els mètodes d’escriptura i lectura. Qué ens diu la neuroeducació amb estudis recents. 
  • Què diu el nou currículum d’infantil sobre el procés de la lectoescriptura?
  • I el de primària?
Mòdul 2: Posant en pràctica:
  • Propostes de lectoescriptura i materials:
  • Per conèixer les lletres, les paraules i petits textos tot manipulant.
  • Com treballar l’ortografia en els primers cursos de primària d’una manera amena.
  • Com tenir i fer referents d’aula significatius pel grup. La importància d'aquests. 
Mòdul 3: Posant fil a l’agulla:
  • L’avaluació de la lectoescriptura. Maneres d’avaluar i diferents recursos a tenir en compte.
  • El paper de l’adult en aquest procés. Acompanyant, observant, adaptant les propostes a tot l’alumnat per potenciar les seves habilitats. 
  • Llibres per treballar la lectoescriptura per tenir a la biblioteca d’aula i poder fer fils conductors.
  • Racons de llengua per posar a la pràctica de manera significativa la lectoescriptura.
  • Tipus de lletra: pal, lligada, impremta? 

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Infantil (P5) i primària (CI)

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€" ["post_title"]=> string(70) "Ens iniciem a llegir i escriure: paper, llapis, lletres i molt més…" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(63) "ens-iniciem-a-llegir-i-escriure-paper-llapis-lletres-i-molt-mes" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-17 21:42:27" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-17 20:42:27" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(58) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=10076" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [11]=> object(stdClass)#23486 (23) { ["ID"]=> string(4) "8617" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-09-16 18:48:53" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-09-16 16:48:53" ["post_content"]=> string(6934) "

Nom de l’activitat:

Escriptura terapèutica

Descripció:

Aquesta formació pretén que els docents puguin incorporar a les seves aules l’escriptura com a eina de treball expressiu, terapèutic, per treballar problemes o dificultat, així com a potenciar l’autoconeixement i creixement personal. Es tracta de donar eines i coneixements a les docents sobre la psicologia per tal de que puguin aplicar-ho a l’aula amb un mètode totalment apte per a tota persona com és l’escriptura. A partir del pas a secundària l'alumnat necessita maneres de poder expressar inquietuds, malestar emocional,  i aprendre a reestructurar el seu pensament per la gestió de problemes i dificultats. Es tracta d’una etapa plena de canvis i nous reptes en la que floreixen problemàtiques bloquejades o que no saben com poden gestionar. Aquesta és una manera de poder treballar en profunditat i de forma privada amb ells i elles, preservant la seva intimitat. Es proposa l’estudi detallat de diferents mètodes molt diversos entre elles per tal de donar un bagatge interessant a les docents, que poden valorar i aplicar als casos que creguin més convenients. Es proposen activitats totalment pràctiques, les docents hauran d’escriure i reflexionar sobre elles mateixes, així podran viure de primera mà l’experiència de l’escriptura com a teràpia. 

Objectius

  • Aprendre la funció de l’escriptura com a teràpia i com a eina d’autoconeixement i creixement personal.
  • Practicar l’expressió mental en diferents vessants a través de l’escriptura.
  • Conèixer mètodes i pràctiques concretes per treballar diferents aspectes psicològics: l’expressió emocional, la interpretació de somnis, la consciència i la teràpia cognitiva-conductual.
  • Aprendre a treballar l’escriptura terapèutica a través de les seves fases.
Continguts  Mòdul 1: L’escriptura com a teràpia
  • L’efecte terapèutic de l’escriptura i les seves funcions.
  • La importància de l’expressió emocional.
  • Els desbloqueig de les emocions atrapades.
  • Tècniques d’escriptura més rellevants.
  • L’experiment d’escriptura de James Pennebaker.
  • Les fases del treball en escriptura terapèutica.
  • Pràctica d’escriptura expressiva.
  Mòdul 2: Diari de somnis
  • L’accés a la informació inconscient a través dels somnis.
  • El treball d’autoconeixement a través dels somnis.
  • La metàfora de l’iceberg i els mecanismes de defensa inconscients. 
  • Elements a tenir en compte en el registre de somnis.
  • Guia per a la interpretació de somnis i la seva simbologia.
  • Pràctica d’escriptura i interpretació d’un somni.
  Mòdul 3: Diari conscient
  • La mirada interior.
  • El treball de consciència plena o mindfulness.
  • Donar-nos permís per respondre a les nostres necessitats.
  • Treball sobre les emocions, els aprenentatges, l’agraïment, esperances i pors i l’espai en blanc.
  • Pràctica d’escriptura d’un diari conscient.
  Mòdul 4: Diari terapèutic
  • El mètode cognitiu-conductual.
  • Procés pel qual condicionem la nostra visió del món.
  • El treball de psicoteràpia breu, centrada en solucions.
  • El procés de pensament.
  • Cas pràctic sobre ansietat generalitzada.
  • Pràctica del mètode cognitiu-conductual d’una dificultat o problema.

Hores de durada

40 hores

Destinatàries

Secundaria i batxillerat

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues o més activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup. Pots trobar algun grup ja complert o alguns que encara queden uns mesos per a que s'estrenin.

Preu

50€  " ["post_title"]=> string(23) "Escriptura terapèutica" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(22) "escriptura-terapeutica" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-13 15:51:08" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-13 14:51:08" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=8617" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [12]=> object(stdClass)#23487 (23) { ["ID"]=> string(4) "8608" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-09-16 18:27:01" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-09-16 16:27:01" ["post_content"]=> string(4575) "

Nom de l’activitat:

Transformant espais d’aprenentatge. L’experiència educativa de l’infant a través de l’espai i els materials.

Descripció:

Aquesta formació va enfocada a oferir als equips docents eines i recursos per poder dissenyar espais d’aprenentatge que donin resposta a les necessitats dels infants i permetin perseguir uns objectius d’aprenentatge a través de l’experiència i la vinculació amb l’espai.  S’aprofundiran en criteris pedagògics, metodològics i estètics per aconseguir que el disseny de l’espai ofereixi una experiència d’aprenentatge real per als infants.  La formació s’inicia amb una reflexió sobre la importància del disseny de l’espai a les escoles i va aprofundint en els diferents criteris i decisions que caldrà anar prenent per aconseguir un espai que acompanyi l’experiència educativa dels infants.  Durant tota l’experiència formativa, l’alumnat serà acompanyat per diferents guies i “feedbacks” per poder anar creant un disseny d’aula que doni resposta a la seva realitat. 

Objectius

  • Reflexionar sobre la importància de l’estètica a les aules. 
  • Transformar espais escolars en espais d’aprenentatge a partir del disseny i dels materials que s’hi ofereixen. 
  • Dissenyar una aula a partir de criteris pedagògics, metodològics i estètics. 
Continguts  Mòdul 1: Espais que eduquen, el tercer educador. 
  • L’experiència educativa dels infants a través dels espais.
  • Referents pedagògics que han confiat en l’espai com a mitjà educatiu. 
  • Metodologia i espais, dos elements inseparables. 
  • Espais dissenyats a través de la mirada de la infància.
Mòdul 2: L’estètica i els materials
  • Criteris estètics per al disseny d’un espai d’aprenentatge.
  • Tria de materials. 
  • Organització i ús de materials i elements.  
Mòdul 3: Espais d’aprenentatge
  • Espais d’aprenentatge que donen resposta a les necessitats dels infants
  • Els objectius curriculars darrere de cada espai.
Mòdul 4: El disseny conscient d’una aula.  
  • Les possibilitats d’una aula: l’esbós del disseny, eines i criteris. 
  • L’organització de materials i recursos a cada espai.
  • L’avaluació i seguiment de l’espai. 

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Infantil i Primària (CI)

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues o més activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup. Pots trobar algun grup ja complert o alguns que encara queden uns mesos per a que s'estrenin.

Preu

40€  " ["post_title"]=> string(118) "Transformant espais d’aprenentatge. L’experiència educativa de l’infant a través de l’espai i els materials." ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(102) "transformant-espais-daprenentatge-lexperiencia-educativa-de-linfant-a-traves-de-lespai-i-els-materials" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-07 17:32:07" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-07 16:32:07" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=8608" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [13]=> object(stdClass)#23488 (23) { ["ID"]=> string(4) "7074" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-08-25 19:23:32" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-08-25 17:23:32" ["post_content"]=> string(4757) "

Nom de l’activitat:

PREM EL PLAY, gamifica la teva aula!

Descripció

Els darrers anys, amb l'aparició de les tecnologies digitals, la gamificació sona amb força en el context educatiu. Prem el play, gamifica la teva aula!, ofereix a les docents de primària i secundària informació i recursos necessaris per iniciar-se en el món de la gamificació digital a l'aula. El curs consta d'una part teòrica, que ens donarà la base dels coneixements que ens caldran per a poder posar en marxa la gamificació, i una part pràctica on a través de vídeos explicatius, exemples i tutorials s'utilitzaran diferents eines digitals que ens ajudaran a gamificar la nostra aula. Tindreu a l'abast tot un banc de recursos i eines digitals per poder gamificar l'aprenentatge. Al llarg de la formació es proposen diferent tipus d'activitats, d'una banda, hi haurà les de caràcter pràctic que estan pensades per a la seva possible aplicació a l'aula, i, d'altra banda, la participació en els fòrums on reflexionarem i parlarem de diverses qüestions del tema que ens ocupa. Aquest espai de debat sempre assistit per la formadora, serà un espai per compartir tasques, dubtes i qualsevol inquietud que ens pugui sorgir. Us atreviu a fer un canvi de mirada?, a sortir de la zona de confort iniciant-vos en el disseny d'experiències gamificades motivadores per al vostre alumnat fent servir les tecnologies digitals? Som-hi! Parlem al curs, us espero! El lloc de l'activitat és online, curs telemàtic (en línea asíncron) a través de la plataforma Moodle i l’horari a distribuir l’alumnat com millor li convingui durant les dates de la convocatòria, al vostre ritme.

Objectius

  • Explorar la gamificació com a eina innovadora i motivadora per a l’alumnat.
  • Descobrir i utilitzar diferents eines i recursos digitals com a recursos didàctics per gamificar l’aula.
  • Planificar i dissenyar una experiència d’aprenentatge gamificada fent ús de les tecnologies digitals.
Continguts  MÒDUL 1: La gamificació, una experiència motivadora. En aquest primer mòdul ens endinsarem en la part teòrica de la gamificació. L’objectiu d’aquest apartat és conèixer què és la gamificació i quins són els seus elements. Aquests conceptes seran la base per a convertir-nos en unes bones gamificadores i així portar la motivació a la nostra aula a través del joc. 1.1 Què entenem per gamificació? 1.2 La motivació implícita en el joc. 1.3 Quins són els elements claus de la gamificació? MÒDUL 2: Eines i recursos digitals per a gamificar l’aula. En aquest segon mòdul coneixerem tot un ventall de recursos i eines digitals que ens ajudaran a introduir la gamificació a la nostra aula. A través d’activitats pràctiques farem un tastet dels diferents recursos existents i despertarem la nostra inspiració i creativitat per aplicar-ho a l’aula. 2.1 Recursos i eines digitals per a crear vídeos interactius. 2.2 Recursos i eines digitals per a crear avatars. 2.3 Recursos i eines digitals per a crear mapes. 2.4 Recursos i eines digitals per a crear jocs de pregunta-resposta. 2.5 Altres recursos i eines digitals per a gamificar. 2.6 Plataformes digitals per a la gestió d’aula. MÒDUL 3: Dissenyem una experiència d’aprenentatge gamificada. Al tercer mòdul posarem en pràctica el que hem anat aprenent al llarg del curs, planificarem i dissenyarem una experiència d’aprenentatge gamificada que podrem aplicar a la nostra aula. D’una banda, planificarem la que serà la nostra aventura gamificada i crearem el tràiler de la narrativa emprant un editor de vídeo. I d'altra banda oneixerem una de les plataformes digitals de gamificació més actuals que tenim a l’abast; FantasyClass, a través de la qual podrem gestionar l’aula d’una manera lúdica i motivadora per a l’alumnat. Per acabar, compartirem els projectes finals per a enriquir-nos i inspirar-nos amb les idees de la resta del grup. 3.1 Planificació d’una experiència d’aprenentatge gamificada. 3.2 Creació del tràiler de la narrativa. 3.3 Gamificació amb FantasyClass: fes que visquin l’aventura!

Destinatàries

Primària i Secundària

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€" ["post_title"]=> string(36) "PREM EL PLAY, gamifica la teva aula!" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(34) "prem-el-play-gamifica-la-teva-aula" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-19 12:00:06" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-19 11:00:06" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=7074" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [14]=> object(stdClass)#23489 (23) { ["ID"]=> string(4) "6839" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-08-19 19:04:58" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-08-19 17:04:58" ["post_content"]=> string(3254) "

Nom de l’activitat:

Les dificultats del processament sensorial a l’escola

Descripció

Sabies de la importància del desenvolupament sensorial? Sense una bona base de la piràmide del desenvolupament sensorial, la resta de la piràmide no es sostén. I per això que treballem amb tots els sentits, amb el cos i el moviment, per reforçar tot el desenvolupament de base, així donant-li a l’infant una nova oportunitat d’obtenir una plena maduració. La qual l’ajudarà a controlar el seu cos, la seva conducta, les seves emociones, com es relaciona amb els altres i com aprèn. Aquesta formació es basa en capacitar de coneixement y eines a totes les persones adultes que es relacionen amb el infants amb possibles dificultats del processament sensorial i així, millorar el seu rendiment en les activitats quotidianes, la seva participació en l’entorn i la seva qualitat de vida. Podràs adquirir nous aprenentatges que t’ajudaran a entendre la naturalesa de les dificultats de l’estudiant, facilitar l’encaix entre les habilitats de l’estudiant, les activitats escolars i així per tant canviar algunes de les expectatives que educadors tenen envers al comportament de l’infant a l’escola.

Objectius

  • Adquirir coneixements sobre la Teoria de la Integració Sensorial.
  • Reflexionar sobre el desenvolupament de l’infant.
  • Conèixer i reflexionar sobre el processament i la modulació dels estímuls sensorials amb infants normo típics i amb autisme.
  • Reflexionar la importància del joc, coneixent les seves diverses àrees.
  • Reflexionar sobre la importància que té el moment del pati.
  • Detectar quan es necessari derivar l’infant a un Terapeuta Ocupacional.

Continguts

Mòdul 1: La teoria de la integració sensorial
  • Què és la Integració Sensorial: Definició i conceptes.
  • Senyals d’alerta.
  • Aspectes fonamentals de la integració sensorial.
  • Recomanació de contes.
Mòdul 2: Àrees del desenvolupament que es poden veure afectades pels trastorns de la integració sensorial.
  • Atenció i agitació psicomotora.
  • Desenvolupament del llenguatge.
  • Aprenentatge acadèmic.
  • Control postural.
  • Comportament.
  • Activitats de la vida diària: Alimentació.
Mòdul 3: L’escola
  • Quines adaptacions en l’aula poden ajudar als estudiants amb dificultats del processament sensorial?
  • Una aula sensorialment intel·ligent podria ser...
  • El pati: incentivar la participació activa de l'alumnat.
Mòdul 4: El joc: Principal ocupació en la infància i principal activitat de desenvolupament.
  • Definició.
  • Àrees del joc.
 

Hores de durada

30 hores

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Destinatàries

Infantil i Primària

Preu

40€  " ["post_title"]=> string(55) "Les dificultats del processament sensorial a l’escola" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(52) "les-dificultats-del-processament-sensorial-a-lescola" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-14 20:27:24" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-14 19:27:24" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=6839" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [15]=> object(stdClass)#23490 (23) { ["ID"]=> string(4) "6797" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-08-17 12:34:24" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-08-17 10:34:24" ["post_content"]=> string(5581) "

Nom de l’activitat:

Els monstres a l'aula

Descripció

Aquesta formació pretén que les docents puguin incorporar a les seves aules el treball amb les “emocions negatives” tant necessàries per al correcte desenvolupament dels infants. Es tracta de donar visibilitat i un espai d’expressió als més petits a través del treball amb les figures dels monstres. Aprendrem que les persones necessitem integrar la totalitat de les nostres emocions i que podem aprendre això des de la infància i a un nivell d’escola. Els infants fins als 12 anys necessiten treballar aquests aspectes a través del llenguatge narratiu i simbòlic degut a que no tenen prou desenvolupat el pensament abstracte. Es proposa l’estudi detallat i profund de la simbologia que amaguen els monstres clàssics. Aquestes figures transmeten coneixements sobre les emocions més culpabilitzants, que podem estudiar i elaborar de forma creativa per donar visibilitat a aquesta part fosca de la personalitat. Les activitats es proposen en funció d’una seqüència didàctica que incita a la autoreflexió. Tots els mòduls comencen amb una material teòric i avancen cap a l'aplicació d’aquests coneixements per a la pràctica docent. Es proposen exercicis, qüestions per al debat i reflexions. Les qüestions es poden compartir amb les companyes a través de fòrums que estaran assistits per la docent per tal de resoldre dubtes i aclariments. 

Objectius

  • Proporcionar informació sobre el desenvolupament de les pors infantils.
  • Donar a conèixer la funció dels monstres a la psicologia infantil.
  • Aprofundir a la simbologia i narrativa que ens proporcionen els monstres com a projecció de la part fosca de la personalitat.
  • Aplicar i adaptar el treball amb els monstres a l’aula.

Continguts

Mòdul 1: Les pors infantils    Part 1: Les pors infantils i la seva funció
  • Definició de la por i les seves manifestacions a nivell físic i mental.
  • Diferència entre por, ansietat i estrès. 
    Part 2: Evolució de les pors infantils
  • Les pors de desenvolupament des de la primera infància fins a l’adolescència.
  • Patrons que succeeixen a cada etapa evolutiva i com es relaciona amb cada tipus de por a diferents objectes, situacions o persones.
  Mòdul 2: La por als monstres
  • Funció psicològica de la por als monstres com a gestió d’una etapa de canvi.
  • El mecanisme psicològic de la “projecció”.
  • Exploració d’un cas pràctic: el naixement d’un germà petit.
  • La ment infantil: els estereotips.
  Mòdul 3: Els monstres clàssics i la seva simbologia
  • Els monstres com a eina terapèutica.
  • Anàlisi i simbologia dels monstres clàssics: alien, aranya, bruixa, dimoni, drac, esquelet, fantasma, Frankenstein, gegant, Godzilla, King Kong, llop, mòmia, ogre, pirata, vampir, zombi.
  Mòdul 4: Activitats amb els monstres
  • Aplicació a l’aula del treball amb els monstres.
  • Aplicació del mecanisme psicològic de la “projecció” a través de les activitats a l’aula.
  • Proposta d’activitats a través del dibuix, la lectura, la recerca d’informació, les manualitats, els jocs, els experiments, etc.

Hores de durada

30 hores

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Destinatàries

Infantil i Primària

Preu

40€  " ["post_title"]=> string(21) "Els monstres a l'aula" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(20) "els-monstres-a-laula" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-09 17:41:00" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-09 16:41:00" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=6797" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [16]=> object(stdClass)#23491 (23) { ["ID"]=> string(4) "6719" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-08-13 12:49:04" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-08-13 10:49:04" ["post_content"]=> string(4374) "

Nom de l’activitat:

Recursos de Ioga per l’aula

Descripció

"Els meus i meves alumnes no poden estar quiets a la cadira!; Les meves no escolten!; No callen!; No són capaços ni capaces de mantenir l'atenció!; No em sap explicar què li passa!; Em diu que no es pot controlar!..." Aquestes són algunes de les observacions que ben segur més d'un cop hem compartit entre nosaltres respecte a l'alumnat i que com a docents ens neguitegen. Vivim en una societat regida per la immediatesa i aquest fet determina molt el nostre fer a l'aula com a docents i la manera que tenen els i les nostres alumnes de relacionar-se amb ells i elles i amb els altres. Ja ho diu Joan Domènech al seu llibre Elogi de l'Educació Lenta: "L'Educació necessita un model de paciència, tranquil·litat i lentitud", i actualment es fa difícil educar des d'aquesta perspectiva.  Per aquest motiu he creat aquest curs de Recursos de Ioga per l'aula, perquè s'ha de començar a fomentar la introducció de la pràctica del ioga dins l'àmbit educatiu, ja que la pràctica d'aquesta disciplina mil·lenària aporta benestar físic, mental i emocional i ho fa des d’una perspectiva respectuosa, igualitària, tranquil.la i lenta. Fer ioga a l'aula és el millor regal que podem oferir als i les nostres alumnes perquè és una pràctica de la qual tothom treu un benefici, alumnes i docents. "El ioga és transformador. No només canvia la nostra manera de veure les coses, sinó que transforma la persona que veu." (B.K.S. Iyengar)

Objectius

  • Introducció als orígens del ioga.
  • Conèixer els beneficis que aporta el ioga als infants.
  • Donar eines, estratègies i recursos per acostar la pràctica del ioga a les aules.
  • Requisits: No cal haver practicat ioga.

Continguts

Mòdul 1: El ioga En aquest mòdul ens acostarem als orígens del ioga de manera senzilla i entendrem la importància d’aquesta disciplina mil·lenària. A més més, farem una petita classificació de les modalitats del ioga i intentarem desmuntar els prejudicis que l’envolten.
  • Què és el ioga?
  • Modalitats/tipus
  • Prejudicis
  • Tips! Recomanació de material i/o recursos per les docents relacionat amb el mòdul.
Mòdul 2: El ioga i els infants A partir de conèixer què és el ioga en el mòdul anterior, descobrim quins són els múltiples beneficis que aporta als nostres infants, i a més a més, desgranarem què passa a cada etapa escolar quan intervé el ioga.
  • Beneficis
  • El Ioga a l’etapa d'Educació Infantil
  • El Ioga a l’etapa d’Educació Primària
  • Tips! Recomanació de material i/o recursos per les docents relacionat amb el mòdul.
Mòdul 3: El ioga a l’escola Com podem integrar el ioga a l’escola? En aquest mòdul parlem de quins són els elements més essencials per poder introduir la pràctica de ioga a les nostres aules.
  • Espais i Ràtios
  • Material
  • Estructura d’una pràctica
  • Tips! Recomanació de material i/o recursos per les docents relacionat amb el mòdul.
Mòdul 4: Practiquem (aquest mòdul és totalment pràctic i consisteix en la creació) En aquest últim mòdul es posaran en pràctica tot el que s’ha après en els mòduls 1-3 i s’haurà de crear una pràctica de ioga per durla a terme.

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Infantil i Primària

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€" ["post_title"]=> string(29) "Recursos de Ioga per l’aula" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(26) "recursos-de-ioga-per-laula" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-09 18:28:08" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-09 17:28:08" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=6719" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [17]=> object(stdClass)#23492 (23) { ["ID"]=> string(4) "6713" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-08-13 12:18:49" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-08-13 10:18:49" ["post_content"]=> string(8936) "

CURSO MODALIDAD DUAL

Modalidad DUAL novedosa en Desig. Curso impartido en castellano, para interactuar con personas de todas las CC. AA mientras se realiza. Por eso su lengua vehicular es en castellano para los foros del curso. Pero los materiales los tendréis tanto en catalán cómo en castellano para descargar y podréis enviar las tareas en cualquiera de las dos lenguas, según os convenga.

Nombre de la actividad:

La importancia de la cotidianeidad en la etapa 0-3 años.

Descripción

Vivimos en la sociedad del HACER, pero ¿qué pasaría si comenzamos a disfrutar de las  pequeñas cosas y de los momentos cotidianos?, ¿qué pasaría si nos permitiéramos una  comida tranquila o un momento de descanso relajado? Pues pasaría que pondríamos en valor la manera que tienen los infantes, de vivir, ver y entender el mundo. De esta manera,  ellos y ellas serían seres más autónomos y protagonistas de sus propios aprendizajes. Y,  sin lugar a duda, las educadoras y los educadores podríamos llevar a cabo nuestra tarea de  manera más consciente, respetuosa, con presencia y calma. Creando una red de trabajo saludable y un vínculo sano con la pequeña infancia.  El curso de “la importancia de la cotidianidad en la etapa de 0-3 años” quiere ofrecer, a los y  las profesionales del 0-3, un cambio de mirada sobre: cómo se concibe la escuela, cuál es el papel de la persona adulta que acompaña y como se ha de programar el día a día en la  escuela. Pero sobre todo, busca que pongas el foco y des respuesta a las necesidades  reales de los niños y las niñas que acompañas. Estas no se encuentran en otro lugar más  que en los momentos que se repiten cada día, es decir, los momentos cotidianos.  A través de una metodología activa, vivencial, dinámica y reflexiva, iremos navegando,  a tu ritmo, por los tres módulos del curso. Estos te invitarán a incorporar nuevos  conocimientos y recursos, refrescar otros y darles forma a través de las propuestas  prácticas que serán las que acabaran de dar sentido y valor a los momentos cotidianos, a tu  tarea como educadora, al lugar que ocupa la pequeña infancia en tu vida y al ideal de escuela infantil que tienes.  

Objetivos

  • Poner en valor los momentos cotidianos en la escuela durante la etapa de los 0  a los 3 años. 
  • Dar visibilidad a la necesidad de ver al infante como a una persona: capaz y  protagonista de su vida.  
  • Conocer la historia y la realidad actual de las escuelas y de las y los  profesionales que acogen la pequeña infancia. 
  • Reflexionar sobre el papel de la educadora y el educador en el día a día en la  escuela. 
  • Dar respuesta a las necesidades reales de los niños y las niñas.

Contenidos

Módulo 1: “La escuela infantil. De dónde venimos y a dónde vamos” 
  1. De la escuela que guarda a la escuela que vive
  2. Del infante juguete al infante como protagonista de sus aprendizajes
    1.  El infante juguete
    2. El infante como protagonista de sus aprendizajes
    3. Concepto de infante según diferentes autores y autoras.
  3. La evolución del concepto de educador y de educadora
    1.  Orígenes: la educadora cuidadora
    2. La educadora con el saber
    3. La educadora que acompaña
    4. La educadora y el feminismo
  4. De la programación rígida a la programación que fluye
Módulo 2: “Cada momento importa” 
  1. El valor de la vida cotidiana.
    1. El respeto al infante: conocerse de dentro a fuera
    2. El respeto a la tarea de las educadoras: todas tienen cabida.
    3. El respeto al vínculo entre educadora e infante.
    4. El respeto al tempo
    5. El respeto a los espacios: adaptados y acogedores
  2. Momentos cotidianos que se dan a la escuela:
    1. Recibir y despedir a los infantes.
    2. Momentos de comer
    3. Paramos para descansar y dormir 
    4. Momentos de cuidados e higiene 
    5. El juego 
  3. ¿Qué aporta la cotidianidad a los infantes?
    1. Un espacio de confort y seguridad.
    2. Organización mental y orientación en el mundo que nos rodea.
    3. La autonomía, una oportunidad para el autoconocimiento.
Módulo 3: “La persona adulta que acompaña los momentos cotidianos.”
  1. La presencia plena, respetuosa y consciente 
  2. La cotidianidad como fuente de información.
  3. El vínculo que creamos en los momentos cotidianos.
    1. El vínculo con los infantes
    2. El vínculo con las familias
    3. El vínculo con el resto del equipo
  4. De la idea a la transformación del proyecto de escuela.

Duración

30 horas

Destinatarias

Escuela infantil (0-3)

Próximas convocatorias

En nuestra escuela se realizan convocatorias de todos los cursos cada mes. Siempre hay dos activadas para realizar la matrícula, las de los dos meses siguientes al que estemos en ese momento, hasta llenar grupo.

Redes sociales

Síguenos por Instagram: @desig_daprendre siempre estaréis informadas de todo en primicia.

Precio

40€" ["post_title"]=> string(56) "La importancia de la cotidianeidad en la etapa 0-3 años" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(55) "la-importancia-de-la-cotidianeidad-en-la-etapa-0-3-anos" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-23 21:29:12" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-23 20:29:12" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=6713" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [18]=> object(stdClass)#23493 (23) { ["ID"]=> string(4) "6709" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-08-13 12:04:44" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-08-13 10:04:44" ["post_content"]=> string(5719) "

CURSO MODALIDAD DUAL

Modalidad DUAL novedosa en Desig. Curso impartido en castellano, para interactuar con personas de todas las CC. AA mientras se realiza. Por eso su lengua vehicular es en castellano para los foros del curso. Pero los materiales los tendréis tanto en catalán cómo en castellano para descargar y podréis enviar las tareas en cualquiera de las dos lenguas, según os convenga.

Nombre de la actividad:

Ciencia en el aula: aplicando el método científico.

Descripción

¿Simular una erupción volcánica con bicarbonato y vinagre es hacer ciencia? ¿Y hacer funcionar un despertador con una patata? ¿O simular el ciclo del agua con una bolsa de congelados cerca de la ventana de la clase? Sí, y los efectos son muy espectaculares pero... ¿esta ciencia se parece a la que podemos encontrar fuera de los centros educativos? ¿Va más allá del experimento en sí? En muchos casos no, porqué la ciencia se basa en el método científico y hacer un experimento es sólo una de sus fases. Este curso proporcionará a las docentes las herramientas, los conocimientos básicos necesarios y algunas propuestas didácticas indagadoras para poder hacer una ciencia escolar basada en el método científico. Así, al finalizar el curso, la persona participante será capaz de crear sus propias prácticas indagadoras, de lo más originales, contextualizadas en el entorno más cercano al alumnado y con el objetivo que el aprendizaje sea significativo. Mediante la reproducción de diversos vídeos y la lectura de artículos educativos, se invita a la persona participante a reflexionar sobre la importancia de saber crear buenas preguntas para el alumnado, para que éste pueda formular sus propias hipótesis, saber cuál elegir, diseñar un experimento o práctica y ser capaz de analizar el resultado obtenido para poder comprobar si esa hipótesis se cumple. La docente debe ser capaz de estimular y sensibilizar a su alumnado con tal de promover este tipo de aprendizaje. También debe tener muy clara la metodología que está aplicando para que ésta se convierta en una mejora en su práctica educativa. Las actividades que se proponen a lo largo del curso son online y variadas. El objetivo principal será tener una noción clara de qué es el método científico y poder salir con una práctica indagadora ya elaborada y revisada para poder llevar a cabo con el alumnado en el aula. Además se busca que haya el mayor feedback posible entre formantes y formadores/as con tal de conseguir que quienes aprenden apliquen el método científico correctamente en sus clases.

Objetivos

  • Aplicar el método científico en el aula a partir de investigaciones experimentales.
  • Diseñar prácticas indagadoras originales, contextualizadas en el entorno cercano del alumnado y basadas en el método científico.
  • Profundizar en el análisis de resultados, conclusiones y exposición de éstos con una visión globalizada para consolidar los aprendizajes.
  • Conocer cuál ha sido el papel de la mujer en la historia de la ciencia.

Contenidos

MÓDULO I. Naturaleza de la Ciencia. Método científico: Observación y formulación de hipótesis. Desde siempre el ser humano se ha caracterizado por buscar respuesta a aquellos problemas o cuestiones que se le han planteado para poder explicar la realidad que le rodea. La ciencia se caracteriza por cuestionárselo todo. Plantear buenas preguntas para poder investigar es muy importante a la hora de hacer ciencia en el aula. A veces surgen de forma espontánea (a raíz de un suceso de actualidad, una observación del alumnado, etc) y otras hay que tener las herramientas para sensibilizar al alumnado y ayudarlo a generar estas preguntas con nuestra ayuda. 1.1 Cómo funciona la ciencia: el método científico. 1.1.1 Observación y formulación de hipótesis. 1.1.2 Preguntas investigables. 1.2 El papel de la mujer en la ciencia. MÓDULO II: Método científico: Diseño experimental y análisis de resultados. Uno de los aspectos que más llama la atención de hacer ciencia en los centros educativos es la posibilidad de realizar experimentos. Éstos pueden ser muy vistosos y motivadores para el alumnado, pero lo más importante es que produzcan en ellos/as un aprendizaje significativo. Más que seguir unas instrucciones, es importante que el alumnado pueda ser el centro del diseño experimental, mediante la técnica de ensayo - error, para dar respuesta a las preguntas planteadas. 2.1 ¿Cómo diseñar una buena práctica? 2.2 Analizando los datos obtenidos. MÓDULO III: Método científico: conclusiones y exposición de los resultados. A menudo en los centros educativos se prioriza la espectacularidad del experimento por encima de las conclusiones y aprendizajes que se pueden extraer de éstos y cómo comunicarlos al resto de la comunidad educativa. En la ciencia, estos apartados son los más importantes, pues exponiendo los resultados obtenidos es posible acabar formulando teorías universales como la teoría de la gravitación, la teoría celular o la teoría evolucionista. 3.1 Aceptación o descarte de la hipótesis inicial planteada. 3.2 ¿Cómo compartimos los resultados?

Duración

30 horas

Destinatarias

Infantil-Primaria y secundaria

Próximas convocatorias

En nuestra escuela se realizan convocatorias de todos los cursos cada mes. Siempre hay dos activadas para realizar la matrícula, las de los dos meses siguientes al que estemos en ese momento, hasta llenar grupo.

Precio

40€" ["post_title"]=> string(52) "Ciencia en el aula: aplicando el método científico" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(49) "ciencia-en-el-aula-aplicando-el-metodo-cientifico" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-09 18:17:46" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-09 17:17:46" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=6709" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [19]=> object(stdClass)#23494 (23) { ["ID"]=> string(4) "6701" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-08-13 11:35:48" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-08-13 09:35:48" ["post_content"]=> string(5473) "

Nom de l’activitat:

Estratègies de comprensió lectora per a formar lectors i lectores competents

Descripció

Vols saber estratègies per a treballar la comprensió lectora amb l'alumnat, per a donar resposta a una necessitat actual, que va més enllà de l’àmbit acadèmic? El primer pas perquè els nens i nenes esdevinguin lectors i lectores competents és motivar-los per la lectura, i això ho podem fer possible canviant la manera tradicional de treballar la comprensió, tot apostant perquè l’alumnat tingui un  paper actiu i on la interacció oral esdevingui clau per aprendre. Al llarg del curs veurem diferents maneres per explotar la lectura al màxim i que aquesta sigui accessible a tots i totes, sense que ningú es quedi enrere. Per a cada mòdul es presentarà el contingut de manera audiovisual i s’haurà de completar una tasca oberta per aplicar els coneixements treballats: En el mòdul 1 es tractarà el concepte de comprensió lectora en profunditat i es presentaran les diferents possibilitats per a treballar-la a l’aula englobant totes les dimensions (literal, inferencial, reorganitzativa i crítica). A més, es posarà especial èmfasi en la importància d’activar els coneixements previs de l’alumnat i de la seva familiarització amb el vocabulari del text.    El mòdul 2 iniciarà amb els elements clau per a treballar la comprensió lectora de manera motivadora i seguirà amb els diferents objectius que podem plantejar a l’hora de llegir un text. Per últim, es detallaran estratègies de lectura a partir de propostes pràctiques aplicables a l’aula i s’exposarà l’eficàcia de les tasques híbrides per a treballar la comprensió lectora. En el mòdul 3 passarem a parlar de com guiar i avaluar el procés de comprensió lectora, tot detallant possibles formes d’interacció, d’intervenció i suports. També s’oferirà una guia per assegurar un disseny òptim de les pràctiques de comprensió lectora, la qual es pot emprar per avaluar la pròpia pràctica docent. Finalment, en acabar els tres mòduls haureu de dur a terme una retroacció (feedback) constructiva a través de l’eina Padlet per tal de compartir els aprenentatges realitzats, els aspectes que es consideren positius del curs i les possibles millores per aplicar en futures edicions d’aquest. També haurà de contestar una enquesta de satisfacció del curs.

Objectius

  • Conèixer diferents maneres per a treballar cada dimensió de la comprensió lectora (literal, inferencial, reorganitzativa i crítica).
  • Utilitzar estratègies de comprensió lectora abans, durant i després de la lectura en una intervenció d’aula.
  • Dissenyar un suport per a guiar la comprensió lectora i la posterior avaluació.

Continguts

Mòdul 1. Com podem treballar la comprensió lectora per a formar lectors i lectores competents?
  • Comprendre, més enllà de saber llegir.
  • Tipus de textos per a treballar la comprensió lectora.
  • Ingredients per a una bona comprensió lectora: els coneixements previs i el vocabulari.
  • Definició i aplicació dels quatre tipus de comprensió lectora.
  Mòdul 2. Com abordar la comprensió lectora a l’aula de manera motivadora?
  • El factor motivacional a l’hora de llegir.
  • Tipus de lectura en funció dels objectius.
  • Estratègies de comprensió lectora per aplicar abans, durant i després de la lectura.
  • El potencial de les tasques híbrides.
  Mòdul 3. Tipus d’intervencions i suports per a treballar la comprensió lectora.
  • Formes d’interacció per acompanyar el procés lector.
  • Possibles intervencions per a treballar la comprensió lectora a l’escola.
  • Eines i instruments per a donar suport a la comprensió lectora i a la seva avaluació.

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Primària

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€" ["post_title"]=> string(78) "Estratègies de comprensió lectora per a formar lectors i lectores competents" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(76) "estrategies-de-comprensio-lectora-per-a-formar-lectors-i-lectores-competents" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-09 18:14:02" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-09 17:14:02" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=6701" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [20]=> object(stdClass)#23495 (23) { ["ID"]=> string(4) "6189" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-08-02 08:12:28" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-08-02 06:12:28" ["post_content"]=> string(3613) "

Nom de l’activitat:

I abans de llegir i escriure què?

Descripció

Voleu descobrir quin és el procés que els infants han de seguir per estar preparats per fer el pas cap a la lectoescriptura tenint en compte els diferents ritmes maduratius? Aprendrem què cal treballar abans de llegir i escriure com poden ser els processos cognitius bàsics, les habilitats comunicatives, la coordinació oculomotriu, el traç, el gest gràfic i la consciència fonològica. A través del treball manipulatiu i vivencial que tot infant ha de fer abans de llegir i escriure per dur a terme tant a les aules d'educació infantil (0-6) i cicle inicial, com a casa. Creareu propostes manipulatives prèvies a la lectoescriptura per a partir de les funcions bàsiques: la memòria, la percepció i l'atenció, la motricitat fina, el traç, la consciència fonològica, així com el nom propi. A més en els últims mòduls es dissenyaran propostes manipulatives prèvies a la lectoescriptura. Al llarg del curs es duen a terme tasques sobre els continguts donats i també fòrums de debat i reflexió. Tindreu a l'abast vídeos i lectures interessants per poder ampliar la visió i els coneixements.

Objectius

  • Donar valor a tot el treball manipulatiu i vivencial que tot infant ha de fer abans de llegir i escriure.
  • Especificar el procés que els infants han de seguir per estar preparats per fer el pas cap a la lectoescriptura tenint en compte els diferents ritmes maduratius.
  • Aprendre a crear propostes manipulatives prèvies a la lectoescriptura.
  • Crear un recull de propostes per dur a terme a l'aula en base als continguts del curs.

Continguts

Mòdul 1: El camí cap a la lectoescriptura.
  • Procés que els infants han de seguir per estar preparats per fer el pas cap a la lectoescriptura.
  • Les habilitats comunicatives: l’expressió i la comprensió oral.
  • Desenvolupament de la coordinació ull mà.
Mòdul 2: I abans de començar el camí?
  • Les funcions bàsiques de l’aprenentatge: la memòria, la percepció i l’atenció.
  • Propostes manipulatives prèvies a la lectoescriptura per a treballar les funcions bàsiques de l’aprenentatge.
  • Evolució de la motricitat fina en els infants.
  • Propostes de jocs per millorar la motricitat fina.
Pràctiques:
  1. Creació per part de l’alumnat d’una proposta per a treballar les funcions bàsiques de l’aprenentatge.
  2. Creació per part de l’alumnat d’una proposta de joc per millorar la motricitat fina.
Mòdul 3: Caminant cap a la lectoescriptura.
  • Treball del traç i domini del gest gràfic.
  • Propostes manipulatives per a treballar el traç.
  • Què és la consciència fonològica?
  • Propostes manipulatives per a estimular la consciència fonològica.
  • Comencem a treballar la lectoescriptura a partir del nom propi.

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Escola bressol i Infantil (0-6)

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€" ["post_title"]=> string(34) "I abans de llegir i escriure què?" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(32) "i-abans-de-llegir-i-escriure-que" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-21 19:52:40" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-21 18:52:40" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=6189" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [21]=> object(stdClass)#23496 (23) { ["ID"]=> string(4) "5981" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-07-28 14:25:09" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-07-28 12:25:09" ["post_content"]=> string(7626) "

Nom de l'activitat

Metodologies actives a Educació Física

Descripció

El curs de metodologies actives a Educació Física busca oferir als docents de primària i secundària una visió centrada en la participació activa de l’alumnat. La societat del segle XXI és dinàmica i canviant, i com a docents, hem d’oferir propostes pràctiques a l’alumnat per tal que ells puguin resoldre i tinguin un paper actiu en els reptes que els sorgiran al llarg de la seva vida. El curs s’inicia a través d’una aproximació conceptual de la metodologia i models pedagògics que s’han desenvolupat en les darreres dècades. S’exposa el que es considera una metodologia activa, i quins elements han de desenvolupar-se per tal que es pugui dur a terme de forma adequada. En aquest primer mòdul, els participants hauran d’observar i analitzar les potencialitats que té l’àrea d’Educació Física i com poden desenvolupar propostes amb l’alumnat que impliquin, no només aspectes motrius, sinó que també impliquin aspectes socials, emocionals o cognitius.  En el segon mòdul, ens endinsem a conèixer en profunditat l’aprenentatge cooperatiu i com aplicar-lo a l’àrea d’Educació Física. En primer lloc es fa una consideració general dels aspectes bàsics que ha de complir una proposta o activitat per ser contemplada com a aprenentatge cooperatiu. Posteriorment, es desenvolupen els aspectes que cal tenir en compte abans de dur-la a terme i més endavant es donen estratègies per gestionar la pròpia pràctica de l’alumne/a i del docent. S’acaba el mòdul, exposant diferents experiències d’èxit.  En el tercer mòdul, s’exposen models pedagògics relacionats amb la iniciació esportiva: model d’educació esportiva i model d’ensenyament comprensiu. En primer lloc, s’exposen les característiques bàsiques de cadascun dels models, així com les consideracions prèvies a la seva aplicació. Seguidament es mostren estratègies pràctiques per dur a terme cadascun dels models i finalment es mostren diferents experiències pràctiques. En l’últim mòdul, es mostren dos models pedagògics que es poden relacionar de forma molt directa amb altres àrees o competències: model d’autoconstrucció de materials i model d’aprenentatge servei. Es segueix el mateix sistema que en els models anteriors. En primer lloc les característiques bàsiques del model, seguidament es desenvolupen les consideracions prèvies i recomanacions i finalment s’exposen experiències d’èxit en base a cadascun dels models.  Per últim, cal destacar que tot i oferir multitud de propostes pràctiques per tal d’oferir recursos als participants, totes aquestes estan contrastades amb estudis i articles científics que ratifiquen l’ús d’aquests models pedagògics. Per tant, aquest curs es pot definir com una aproximació teòrica-pràctica a una Educació Física que permeti que l’alumnat sigui protagonista dels seus aprenentatges. 

Objectius

  • Observar, detectar i valorar les potencialitats de l’àrea d’Educació Física envers l’adquisició de competències.
  • Conèixer els models pedagògics que possibiliten aprenentatges integrals i globalitzats en Educació Física (aprenentatge cooperatiu, educació esportiva, ensenyament comprensiu, autoconstrucció de materials i aprenentatge servei).
  • Dissenyar propostes competencials i que contempla les metodologies actives exposades per tal de mobilitzar els coneixements, habilitats i actituds de l’alumnat.

Continguts

Mòdul 1 “Com podem canviar la mirada a l’Educació Física?
  • L’Educació Física en el segle XXI
  • Característiques bàsiques de les metodologies actives.
  • Models pedagògics, estils d’ensenyament i estratègies de pràctica.
  • Com relacionar l’Educació Física des d’una perspectiva globalitzada amb d’altres àrees. 
  Mòdul 2 “Aplicació de l’aprenentatge cooperatiu a l'educació Física”
  • Característiques bàsiques del model pedagògic.
  • Consideracions prèvies a la seva pràctica.
  • Estratègies pràctiques per la seva aplicació. 
  • Experiències pràctiques. 
  Mòdul 3 “Model d’Educació Esportiva i Ensenyament comprensiu de l’esport”
  • Característiques bàsiques del model d’Educació Esportiva.
  • Consideracions prèvies a la seva pràctica.
  • Estratègies i experiències pràctiques per la seva aplicació. 
  • Característiques bàsiques del model d’Ensenyament Comprensiu.
  • Consideracions prèvies a la seva pràctica.
  • Estratègies i experiències pràctiques per la seva aplicació. 
  Mòdul 4 “Autoconstrucció de materials i Aprenentatge Servei”
  • Característiques bàsiques del model d’Autoconstrucció de materials.
  • Consideracions prèvies a la seva pràctica.
  • Estratègies i experiències pràctiques per la seva aplicació. 
  • Característiques bàsiques del model l’Aprenentatge Servei.
  • Consideracions prèvies a la seva pràctica.
    • Estratègies i experiències pràctiques per la seva aplicació. 

Hores de durada

30 hores.

Destinatàries

Primaria-Secundària

Convocatòries 

 

Preu

40€" ["post_title"]=> string(40) "Metodologies actives a Educació Física" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(38) "metodologies-actives-a-educacio-fisica" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-18 12:18:37" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-18 11:18:37" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=5981" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [22]=> object(stdClass)#23497 (23) { ["ID"]=> string(4) "5279" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-07-16 11:48:55" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-07-16 09:48:55" ["post_content"]=> string(5967) "

Nom de l’activitat:

Disseny d’espais i materials a l’escola bressol

Descripció:

La finalitat del curs és endinsar-nos en els espais i materials de l’escola i reflexionar sobre el paper que aquests tenen dins del procés d’aprenentatge dels infants. A través del curs reflexionarem sobre com dissenyem els espais i els materials que oferim als infants dins de l’escola bressol per tal de convertir-los en estances a on els petits/es puguin descobrir, investigar, explorar, crear i donar resposta a les seves necessitat i curiositats. Coneixerem el desenvolupament de l’infant dels 0-3, les seves necessitats de joc i, en relació a aquestes, els tipus d’espais que podem crear dins l’estança per donar-hi resposta. També aprofundirem en alguns dels materials més característics d’aquesta etapa: la panera dels tresors, el joc heurístic, els mini mons o la taula de transvasaments.  Les activitats pretenen dotar a les educadores i educadores d’eines i estratègies per dissenyar els espais i les propostes de joc que situïn l’infant com a protagonista del seu procés d’aprenentatge. En aquest sentit, les activitats que es proposen al llarg del curs tenen una vessant pràctica i encara seran més significatives si les activitats es centren en algun grup d’alumnes i una estança que coneixem i que és real. Alhora, deixaran espai per a la creativitat i imaginació, ja que la tasca final consistirà en la creació d’un material o la preparació d’una proposta. 

Objectius

  • Reflexionar sobre la importància del primer cicle d’educació infantil.
  • Conèixer les etapes del desenvolupament de l’infant dels 0 als 3 anys.
  • Promoure el joc com a font d’aprenentatge i copsar quin és el nostre rol com a acompanyants dins d’aquest.
  • Reflexionar sobre el paper clau dels espais i materials dins l’aprenentatge dels infants. 
  • Dissenyar un espai educatiu tenint en compte les característiques i necessitats del grup. 
  • Conèixer alguns dels materials més representatius de l’escola bressol: la panera dels tresors, el joc heurístic, la taula de transvasaments i els mini mons.
Continguts  Mòdul 1: EL 0-3, UNA ETAPA AMB IDENTITAT PRÒPIA
  • L’escola bressol: més enllà d’un lloc a on guardar.
  • La importància dels espais i materials en el desenvolupament dels nens i nenes.
  • El joc com a motor de l’aprenentatge.  
  • La vida quotidiana com a eix vertebrador de l’escola.
  Mòdul 2: ELS ESPAIS
  • El desenvolupament de l’infant dels 0-3 anys: desenvolupament psicomotriu, social i comunicació i llenguatge.  
  • Característiques generals dels espais de l’escola.  
  • Els diversos espais de l’escola bressol segons les seves necessitats. 
  • El paper de l’educador/a com a acompanyant dins l’espai.
  Mòdul 3: ELS MATERIALS
  • Característiques generals dels materials de l’escola bressol. 
  • Exemples de materials per cadascun dels espais de l’estança. 
  • Com i quan presentar els materials?
  • La panera dels tresors.
  • El joc heurístic.
  • Les peces soltes.
  • La taula de transvasaments. 
  • Els mini mons.

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Llar d'infants (0-3)

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€  " ["post_title"]=> string(51) "Disseny d’espais i materials a l’escola bressol" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(45) "disseny-despais-i-materials-a-lescola-bressol" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-25 20:41:46" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-25 19:41:46" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=5279" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [23]=> object(stdClass)#23498 (23) { ["ID"]=> string(4) "1335" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-02-24 11:47:24" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-02-24 09:47:24" ["post_content"]=> string(3362) "

Nom de l’activitat:

L’etapa oblidada: 0-3 anys. Fonaments, recursos i avaluació

Descripció

La finalitat del curs és divulgar la importància que té el primer cicle d’educació infantil en el desenvolupament dels infants. L’educació infantil (0-6) no és una etapa obligatòria al nostre país, però tot i així l’escolarització al segon cicle d’infantil (3-6) és molt més alta que a la dels primer cicle (0-3).
  • Per què l’etapa més important dels nens i nenes és la mes infravalorada i invisibilitzada?
  • Què podem fer nosaltres com a educadors/es per canviar la visió de la societat cap a l’etapa dels 0-3 anys?
Aquest curs pretén donar resposta a aquestes preguntes indagant en els aspectes bàsics del primer cicle d’infantil i oferint materials i recursos als docents per millorar la seva pràctica educativa a l’aula. Les activitats que es proposaran al llarg del curs tenen la finalitat d’incentivar la reflexió sobre diferents aspectes de la primera etapa d’educació infantil així com també sobre la pròpia pràctica educativa. S’utilitzarà el fòrum com a eina de debat i de reflexió en grup. Durant el curs es facilitaran diferents metodologies, recursos i materials per treballar amb els infants de 0 a 3 anys segons les seves necessitats i la seva edat madurativa. De la mateixa manera, també s’hauran de posar en pràctica els aspectes treballats en els diferents mòduls.

Objectius

  • Conèixer i reflexionar sobre la importància de la primera etapa d’educació infantil.
  • Promoure el joc lliure com a mètode d’aprenentatge i comprendre quin és el nostre paper com adults dins d’aquest.
  • Proporcionar les eines necessàries per dur a terme una correcta pràctica a l’aula.
  • Adquirir i elaborar propostes metodològiques adequades a l’edat evolutiva de l’infant.
  • Reflexionar sobre l’avaluació a l’etapa d’infantil.
  • Aprendre mètodes de seguiment de l’alumnat per tal de dur a terme una correcta observació i documentació.

Continguts

Mòdul 1: FONAMENTS
  • Importància dels 0-3. Què ens aporta la primera etapa d’educació infantil?
  • Hàbits, rutines i autonomia
  • El paper de l’educador/a
  • La comunicació amb les famílies i el període d’adaptació
  Mòdul 2: RECURSOS
  • El joc com a principal mètode d’aprenentatge
  • Organització de l’espai i dels materials
  • Materials, recursos i metodologies
  • Propostes 0-1 anys
  • Propostes 1-2 anys
  • Propostes 2-3 anys
  Mòdul 3: AVALUACIÓ?
  • Reflexionem sobre l’avaluació. És necessari avaluar?
  • La documentació pedagògica
  • Observació i acompanyament
  • Com fer un bon seguiment de l’alumnat dels 0-3 anys

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Llar d'infants

Properes convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€" ["post_title"]=> string(66) "L’etapa oblidada: 0-3 anys. Fonaments, recursos... i avaluació?" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(55) "letapa-oblidada-0-3-anys-fonaments-recursos-i-avaluacio" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-23 11:55:26" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-23 10:55:26" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=1335" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [24]=> object(stdClass)#23499 (23) { ["ID"]=> string(4) "1326" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-02-23 00:45:40" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-02-22 22:45:40" ["post_content"]=> string(5064) "

Nom de l’activitat:

Jugant amb la música

Descripció

La música és imprescindible per a la vida, i no pot faltar a l'educació, de fet encara hauria d'estar més present de manera globalitzada. Quan camines pel magnífic món de l’educació musical, o de qualsevol altra, cal fer-ho amb un canvi de mirada educativa, i és el que es pretén amb aquesta formació, dur aquest canvi a les aules d’educació musical. Tot fent classes pràctiques, on la diversió i l'alumnat siguin els protagonistes. Aquest curs s’ha dissenyat de la manera més pràctica possible, per tal d’oferir-vos una font d’inspiració a partir de propostes que jo he anat creant, adaptant i fent-me meves al llarg dels anys; algunes d’elles extretes de cracs com la Violant Olivares de @ukeleleukelela, la Laura Reverté de @cantamunconte, M.José Sànchez Parra de @mjpedagogiamusical,... perquè aprenem dels talents de les persones i compartim el nostre per enriquir el món educatiu. La informació en molts casos anirà acompanyada d’enregistraments, on es podrà visualitzar l’activitat o el joc per tal de fer-se’n una bona idea. Les activitats proposades a cada mòdul consistiran, a més a més de llegir la informació principal, en començar a crear les pròpies activitats, compartir-les i anar creant entre tot el grup un gran i bonic “inventari”. A cada mòdul anireu omplint les vostres maletes de recursos per poder utilitzar amb el vostre alumnat de P3 fins a 6è. Recursos fàcils d’aplicar, senzills i atractius. Així doncs, en aquest curs trobareu recursos musicals per les diferents etapes d’infantil i primària per portar a terme a l’aula i com fer una classe pràctica i atractiva pel vostre alumnat. A més a més dissenyareu una seqüència didàctica d’educació musical i també creareu la vostra aula virtual, una aula per guardar els diferents recursos, enllaços web, jocs en línia… I tot a través d'una metodologia globalitzada a través de recursos, jocs, projectes... on l'alumnat serà el protagonista del seu aprenentatge. - Tipus de difusió de l'activitat: A través de la nostra pàgina web https://desigdaprendre.cat/ i de les nostres xarxes socials (Instagram) @desig_daprendre. - El curs serà online (asíncron) a través de la plataforma de Moodle.

Objectius

  • Conèixer jocs, dinàmiques, recursos i activitats per potenciar la creativitat de l’alumnat.
  • Aprendre mètodes per treballar la música: circuits (elaborar-ne un) i propostes musicals.
  • Participar en la creació d’un banc de recursos de melodies TOP per ser treballades de maneres diferents.
  • Visitar una aula virtual musical i crear-ne la pròpia.
  • La música a través dels contes.

Continguts

Mòdul 1 CLASSE DIVERTIDA: 1.1. JOCS de cohesió de grup. - JOC: el ritme amagat - Canvi d’instrument - Simó diu - Verd OBERT, blau TANCAT - Telèfon musical - El director/a de la pulsació - Jo tinc… qui té… - “RITMO Y BOLA” - Quan jo dic si… quan jo dic no… - HEADBAND - Taps de colors 1.2. Dinàmiques d’aula. 1.2.1. Dinàmiques de començament de classe: - Hola/e/i/o/u. - Rapegem - Consignes - On m’assec? 1.2.2. Dinàmiques de final de classe: - Caixa avui serem (esquelet, pallasso, elefant, fulla, pirata, peixos…) - Cant de l’enyor - La lluna (caixeta) 1.3. Música i moviment creatiu. - Director paper diari - La cadira - La formiga - Parts del dia - El ninot - L’estàtua - Una altra utilitat - Seguim la mà - Dibuixem l’esquena - Cadena rítmica. Mòdul 2 ELS IMPRESCINDIBLES. En aquest mòdul es proposarà una activitat diferent per a cadascun dels diferents materials. 2.1. Elasticat 2.2. Pals de fusta 2.3. Cercles de colors 2.4. Mocadors 2.5 Altres: gots de plàstic, plats, pilotes tennis, folis de paper, ninotets… *Crearem una llista de cançons “TOP” per treballar amb els imprescindibles. Mòdul 3 PRESENTACIÓ DE 3 MANERES DIFERENTS DE JUGAR, FER I APRENDRE.  3.1. Educació musical a través dels contes: - Lluna (llenguatge) - L’àvia Pepa (qualitats del so) - Compte amb la granota (creativitat i treball en grup). - Oh! Un conte que parla (lectura no convencional) - El descobriment d’en Claudi (compositors) 3.2. Els circuits musicals (famílies d’instruments i també notes de l’escala) 3.3. Propostes musicals Mòdul 4 AULA VIRTUAL Crearem una aula virtual amb una plantilla bàsica del Genially, on l’alumnat haurà d’enllaçar-hi vídeos, cançons, liveworksheets, jocs, pàgines, documents i altres activitats… Per tal de tenir un recull de recursos.

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Infantil i primària

Properes convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes i sempre hi ha vàries convocatòries obertes fins a omplir grup.

Preu

40€" ["post_title"]=> string(21) "Jugant amb la música" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(20) "jugant-amb-la-musica" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-15 21:29:01" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-15 20:29:01" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=1326" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [25]=> object(stdClass)#23500 (23) { ["ID"]=> string(4) "1063" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-01-31 12:21:19" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-01-31 10:21:19" ["post_content"]=> string(3917) "

Nom de l’activitat:

Educar en positiu a l'aula

Descripció

En aquest curs de formació els docents aprendran a aplicar els principis i les eines de la Disciplina Positiva, una filosofia basada en la investigació del psicòleg Alfred Adler. També obtindran un coneixement més profund de com aprenen les nenes i els nens, la importància de la pertinença i l'aprenentatge social i emocional, i la millor manera d'ensenyar aquestes habilitats en una aula. Aquesta disciplina és efectiva amb l'alumnat perquè és diferent de la disciplina convencional. No té res a veure amb el càstig (el qual moltes persones creuen que és sinònim de disciplina) i si amb l'ensenyament de valuoses habilitats socials i de vida. La disciplina amb nenes i nens suposa decidir el que faràs i fer-ho fins al final amb amabilitat, fermesa i respecte, més que esperar que la nena o nen "es comporti". “Les nenes i els nens es porten bé, quan se senten bé”. Les activitats que es proposen es basen en l’autoreflexió de la pràctica docent així com en posar en pràctica els nous continguts treballats canviant la mirada que tenim cap a la infància, entenent les necessitats dels infants i, per tant, comprenent els comportaments de cadascun d’ells i ajudar-los des del respecte i l’amor. La idea principal es basa en la comunicació oberta, el respecte implicant l’infant en la responsabilitat i l'autonomia, en l'empatia, en la llibertat d'acció, i en l'afecte. Al llarg del curs es realitzen qüestionaris sobre els continguts treballats i també un fòrum de debat-reflexió. A més es posaran a l’abast vídeos i lectures interessants per poder ampliar la visió i els coneixements. En cada mòdul es proposarà un roleplaying que poden aplicar a l’aula i posteriorment comentar com ha anat la posada en pràctica i compartir inquietuds.

Objectius

  • Canviar la mirada cap a la infància; una mirada més respectuosa i positiva.
  • Desenvolupar el respecte mutu i la cooperació.
  • Obtenir un coneixement més profund de com aprenen les nenes i els nens i comprendre el seu món.
  • Entendre la creença que hi ha darrere del comportament.
  • Enfocar-se en la solució en comptes del càstig.

Continguts

Mòdul 1: Principis bàsics d'educar en positiu i en calma:
  • Introducció a la Disciplina Positiva.
  • Models educatius.
  • El treball cooperatiu i democràtic com a base d’un aprenentatge real i conscient.
  • Teoria de l'iceberg.
  • Entenent els "mals comportaments".
Mòdul 2: Primer la connexió, després la correcció:
  • El vincle.
  • La importància d'establir una forta connexió a l'aula.
  • Sentiments, empatia i desenvolupament de l'aprenentatge socioemocional que afavoreix l’aprenentatge entre iguals.
  • L'autoregulació en l’alumnat.
  • Temps fora positiu.
Mòdul 3: Comunicació positiva:
  • La comunicació que connecta.
  • Comunicació que empodera.
  • Què són i per a què serveixen les normes i els límits?
  • Establir normes i límits des del respecte.
Mòdul 4: Enfocament en solucions:
  • T'has de sentir pitjor per actuar millor?
  • Els 4 passos per resoldre problemes.
  • La roda de les opcions.
  • Eines per a manejar el grup.
  • Com abordar el bullying amb la disciplina positiva.

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Infantil-Primària

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€" ["post_title"]=> string(26) "Educar en positiu a l'aula" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(25) "educar-en-positiu-a-laula" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-09 12:38:53" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-09 11:38:53" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=1063" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [26]=> object(stdClass)#23501 (23) { ["ID"]=> string(3) "865" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-01-17 15:11:42" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-01-17 13:11:42" ["post_content"]=> string(3245) "

Nom de l’activitat:

Aprenentatge manipulatiu. Propostes pensades i dissenyades per aprendre a través de l’acció.

Descripció:

El curs vol donar unes bones bases per poder fer un canvi possible en el disseny dels processos d’aprenentatge que oferim. Partim d’un canvi de mirada cap a la infància i cap a la manera com presentem els objectius d’aprenentatge a partir de les seves necessitats. Amb algunes bases molt encarades a la pràctica, l’alumne podrà començar a veure canvis reals a la seva metodologia a l’aula. L’objectiu és aprendre a programar i oferir propostes que responguin a capacitats i habilitats que segueixin el currículum i que ofereixin una altra perspectiva d’aprenentatge als infants. Es presentaran les bases per a poder fer una bona avaluació dels processos d’aprenentatge i documentar-los. Les activitats que es proposen es basen en la autoreflexió de la pràctica docents així com també en posar en practica els nous continguts treballats pensant propostes d’aprenentatge a l’aula. Al llarg del curs es realitzen qüestionaris sobre els continguts treballats així com també fòrums de debat i reflexió. A més es posaran a l’abast vídeos i lectures interesants per poder ampliar la visió i els coneixements. Es posaran en pràctica tots els aprenentatges adquirits fent un petit projecte on es dissenyaran algunes propostes d’aprenentatge tenint en compte els seus objectius, el seu disseny en la presentació i la seva avaluació.

Objectius

  • Definir la proposta educativa actual com a resposta de les necessitats dels infants.
  • Descobrir les possibilitats de materials i espais i la seva vinculació a l’aprenentatge.
  • Programar propostes d’aprenentatge a partir del currículum.
  • Avaluar i documentar els processos d’aprenentatge.

Continguts 

Mòdul 1: Donant resposta a noves necessitats.
  • El nostre punt de partida.
  • La funció de l’escola avui.
  • Partir de les necessitats de la infància.
  • Bases de l’aprenentatge actiu i vivencial.
Mòdul 2: Propostes d’aprenentatge: disseny.
  • Espais d’aprenentatge.
  • Materials.
  • Provocacions.
Mòdul 3: Propostes d’aprenentatge: programació.
  • El treball del currículum.
  • Àmbits d’aprenentatge.
  • Programar propostes d’aprenentatge.
Mòdul 4. Avaluació i documentació.
  • El paper de la persona acompanyant.
  • L’observació com a eina d’avaluació.
  • Documentació pedagògica.

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Infantil i Primària

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€  " ["post_title"]=> string(24) "Aprenentatge manipulatiu" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(89) "aprenentatge-manipulatiu-propostes-pensades-i-dissenyades-per-aprendre-a-traves-de-laccio" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-12 10:54:22" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-12 09:54:22" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(56) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=865" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [27]=> object(stdClass)#23502 (23) { ["ID"]=> string(3) "522" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2021-09-26 13:40:46" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2021-09-26 11:40:46" ["post_content"]=> string(3185) "

Nom de l’activitat:

Una nova mirada cap a l'art.

Descripció

El curs vol donar unes bones bases per tal de poder canviar la mirada que es té de l’art a les aules, on el producte final, copiat d’un model, que no deixa lloc a la creativitat i la imaginació té molta importància. O on els dibuixos lliures tenen molt de pes o simplement la còpia d’una obra d’un autor esta ben valorat. Però l’art a l’escola és molt més i el currículum ho demostra. L’art és deixar que els nens i nenes puguin utilitzar la seva creativitat i la seva imaginació per produir i poder experimentar amb molts materials i suports. A partir d’aquesta experimentació els nens i nenes fan connexions d’aprenentatges de manera competencial, els quals els acompanyaran al llarg de tota la seva vida. Gràcies a les propostes obertes d’art, on es sap com es comença però no com s’acaba es dona atenció a tots els ritmes d’aprenentatge i moments evolutius, on cada nen i nena crea al seu ritme, sense un model establert. Aprenent, experimentat i creant connexions i aprenentatges. En definitiva, l’art ens ajuda a crear coneixements i connexions que podem extrapolar a tots els aspectes de la nostra vida, essent molt més competencials i creatives.

Objectius

  • Canviar la mirada que es té de l’art a l’escola i a l’aula.
  • Reflexionar sobre el nostre paper com adult-docent envers els infants i el seu art.
  • Proporcionar moments enriquidors a l’aula on l’art sigui el motor d’aprenentatge pels nostres infants i on el joc, l’experimentació i la creació siguin la base.
Continguts 
  • Mòdul 1: Què és l’art enfocat als infants.
  • Què és l’art.
  • Què ens diu el currículum sobre l’àrea de visual i plàstica?
  • Què diuen els experts?
  • I les noves pedagogies, metodologies i/o teories? (Reggio Emilia, Montessori, Neurociència...)
 
  • Mòdul 2: El procés de creació.
  • Procés de creació versus producte final.
  • Fases en el procés de creació.
  • Propostes obertes per atendre els ritmes.
  • El paper de l’adult.
  Mòdul 3: Les propostes.
  • Propostes d’art per realitzar a l’aula. (diferents propostes i tècniques).
  • Com s’han de presentar les propostes?
  • Materials a tenir en compte.
  • El racó d’art.
  • Bibliografia recomanada per tenir a l’aula i treballar-la.

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Infantil i Primària

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€  " ["post_title"]=> string(27) "Una nova mirada cap a l'art" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(26) "una-nova-mirada-cap-a-lart" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-07 18:31:21" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-07 17:31:21" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(56) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=522" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } }