Vida saludable i salut mental

Aprèn sobre activitats per ajudar a la vida saludable i salut mental dels nens.

array(3) { [0]=> object(stdClass)#18483 (23) { ["ID"]=> string(5) "13477" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2023-02-15 13:57:46" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2023-02-15 12:57:46" ["post_content"]=> string(4889) "

Nombre de la actividad:

Biología y gestión de las emociones. Orientaciones y herramientas para la puesta en práctica.

Descripción:

El presente curso tiene como finalidad, detectar aspectos y elementos esenciales para facilitar y promover la educación de las emociones tanto en el aula como en la institución educativa en general.  Cada módulo tendrá material escrito (si se requiere) y bibliografía recomendada para que las personas interesadas en el curso, puedan explorar y tener evidencias del tema del curso, además esto facilita la sostenibilidad y difusión de lo aprendido.  En cuanto al contenido, se ha distribuido el curso en tres módulos: El primer módulo tiene como objetivo proporcionar antecedentes y fundamentación teórica acerca del concepto de emociones y otros temas importantes a tratar al inicio, acompañado de actividades que faciliten la interacción, participación, dinamismo y comprensión del módulo.  El segundo módulo abordará la gestión emocional como factor de cambio intrapersonal para de esta manera promover habilidades como expresar y regular las emociones propias y de otras personas.  El módulo 3 consiste en proporcionar herramientas y orientaciones para la elaboración de actividades para la puesta en práctica de competencias emocionales, de esta manera se tiene como objetivo facilitar la sostenibilidad del aprendizaje y movilizar la práctica en el entorno educativo.  -El sitio de la actividad es online, curso telemático (en línea asíncron) a través de la plataforma Moodle y el horario a distribuir El alumnado como mejor le convenga durante las fechas de la convocatoria. Nos puedes seguir a través nuestras redes sociales:
 • Instagram: @desig_daprendre
 • Tik Tok: @desig_daprendre
 • Facebook: Desig D'aprendre

Objetivos

 • Indagar en el contexto de las emociones y las reacciones biológicas en el ser humano.
 • Proporcionar fundamentación teórica, herramientas y estrategias para fomentar la educación de las emociones en la comunidad educativa.
 • Promover y facilitar herramientas para una adecuada gestión de las emociones de la docente en su rol como promotora del cambio para el alumnado.
 • Diseñar espacios de interacción y actividades para la puesta en práctica en el aula y en el entorno educativo.
Contenidos Módulo 1: Marco conceptual y biología de las emociones. En este módulo, se abordarán algunas teorías y conceptos de las emociones, las reacciones biológicas y su importancia para el estudio de las emociones.
 • Antecedentes de las emociones.
 • Concepto de emoción y clasificación de las emociones.
 • Biología de las emociones.
 • El papel de los neurotransmisores para el bienestar.
Módulo 2: Gestión emocional. Este módulo tiene como finalidad, preparar y motivar a docentes y miembros de la comunidad educativa a promover en su entorno (personal y laboral) una apropiada gestión de las emociones para el bienestar en el aula.
 • Función de las emociones.
 • Hábitos saludables.
 • Gestión emocional e inteligencia emocional.
Módulo 3: Herramientas y orientaciones para la elaboración de actividades para la puesta en práctica. A través de este módulo se tiene como objetivo hacer sostenible la práctica de la educación emocional y el bienestar, mediante propuestas para la elaboración de actividades en el aula y hacia miembros de la comunidad educativa.
 • Importancia de la inteligencia emocional para el crecimiento personal, social y profesional.
 • Estrategias para el bienestar.
 • Propuestas de diseño de actividades para la educación de las emociones en el aula y en la institución educativa.
 • Evaluación, seguimiento y feedback de las actividades.
Horas de duración 30 horas

Destinatarias

Infantil y Primaria.

Convocatorias

En nuestra escuela se hacen convocatorias mensuales de todos los cursos. Si alguna está completa enseguida abrimos las siguientes.

Precio

40€" ["post_title"]=> string(96) "Biología y gestión de las emociones. Orientaciones y herramientas para la puesta en práctica." ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(8) "biologia" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-13 08:10:20" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-13 07:10:20" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(58) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=13477" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [1]=> object(stdClass)#24815 (23) { ["ID"]=> string(4) "6797" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-08-17 12:34:24" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-08-17 10:34:24" ["post_content"]=> string(5581) "

Nom de l’activitat:

Els monstres a l'aula

Descripció

Aquesta formació pretén que les docents puguin incorporar a les seves aules el treball amb les “emocions negatives” tant necessàries per al correcte desenvolupament dels infants. Es tracta de donar visibilitat i un espai d’expressió als més petits a través del treball amb les figures dels monstres. Aprendrem que les persones necessitem integrar la totalitat de les nostres emocions i que podem aprendre això des de la infància i a un nivell d’escola. Els infants fins als 12 anys necessiten treballar aquests aspectes a través del llenguatge narratiu i simbòlic degut a que no tenen prou desenvolupat el pensament abstracte. Es proposa l’estudi detallat i profund de la simbologia que amaguen els monstres clàssics. Aquestes figures transmeten coneixements sobre les emocions més culpabilitzants, que podem estudiar i elaborar de forma creativa per donar visibilitat a aquesta part fosca de la personalitat. Les activitats es proposen en funció d’una seqüència didàctica que incita a la autoreflexió. Tots els mòduls comencen amb una material teòric i avancen cap a l'aplicació d’aquests coneixements per a la pràctica docent. Es proposen exercicis, qüestions per al debat i reflexions. Les qüestions es poden compartir amb les companyes a través de fòrums que estaran assistits per la docent per tal de resoldre dubtes i aclariments. 

Objectius

 • Proporcionar informació sobre el desenvolupament de les pors infantils.
 • Donar a conèixer la funció dels monstres a la psicologia infantil.
 • Aprofundir a la simbologia i narrativa que ens proporcionen els monstres com a projecció de la part fosca de la personalitat.
 • Aplicar i adaptar el treball amb els monstres a l’aula.

Continguts

Mòdul 1: Les pors infantils    Part 1: Les pors infantils i la seva funció
 • Definició de la por i les seves manifestacions a nivell físic i mental.
 • Diferència entre por, ansietat i estrès. 
    Part 2: Evolució de les pors infantils
 • Les pors de desenvolupament des de la primera infància fins a l’adolescència.
 • Patrons que succeeixen a cada etapa evolutiva i com es relaciona amb cada tipus de por a diferents objectes, situacions o persones.
  Mòdul 2: La por als monstres
 • Funció psicològica de la por als monstres com a gestió d’una etapa de canvi.
 • El mecanisme psicològic de la “projecció”.
 • Exploració d’un cas pràctic: el naixement d’un germà petit.
 • La ment infantil: els estereotips.
  Mòdul 3: Els monstres clàssics i la seva simbologia
 • Els monstres com a eina terapèutica.
 • Anàlisi i simbologia dels monstres clàssics: alien, aranya, bruixa, dimoni, drac, esquelet, fantasma, Frankenstein, gegant, Godzilla, King Kong, llop, mòmia, ogre, pirata, vampir, zombi.
  Mòdul 4: Activitats amb els monstres
 • Aplicació a l’aula del treball amb els monstres.
 • Aplicació del mecanisme psicològic de la “projecció” a través de les activitats a l’aula.
 • Proposta d’activitats a través del dibuix, la lectura, la recerca d’informació, les manualitats, els jocs, els experiments, etc.

Hores de durada

30 hores

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Destinatàries

Infantil i Primària

Preu

40€  " ["post_title"]=> string(21) "Els monstres a l'aula" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(20) "els-monstres-a-laula" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-09 17:41:00" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-09 16:41:00" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=6797" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } [2]=> object(stdClass)#24814 (23) { ["ID"]=> string(4) "1063" ["post_author"]=> string(1) "1" ["post_date"]=> string(19) "2022-01-31 12:21:19" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2022-01-31 10:21:19" ["post_content"]=> string(3917) "

Nom de l’activitat:

Educar en positiu a l'aula

Descripció

En aquest curs de formació els docents aprendran a aplicar els principis i les eines de la Disciplina Positiva, una filosofia basada en la investigació del psicòleg Alfred Adler. També obtindran un coneixement més profund de com aprenen les nenes i els nens, la importància de la pertinença i l'aprenentatge social i emocional, i la millor manera d'ensenyar aquestes habilitats en una aula. Aquesta disciplina és efectiva amb l'alumnat perquè és diferent de la disciplina convencional. No té res a veure amb el càstig (el qual moltes persones creuen que és sinònim de disciplina) i si amb l'ensenyament de valuoses habilitats socials i de vida. La disciplina amb nenes i nens suposa decidir el que faràs i fer-ho fins al final amb amabilitat, fermesa i respecte, més que esperar que la nena o nen "es comporti". “Les nenes i els nens es porten bé, quan se senten bé”. Les activitats que es proposen es basen en l’autoreflexió de la pràctica docent així com en posar en pràctica els nous continguts treballats canviant la mirada que tenim cap a la infància, entenent les necessitats dels infants i, per tant, comprenent els comportaments de cadascun d’ells i ajudar-los des del respecte i l’amor. La idea principal es basa en la comunicació oberta, el respecte implicant l’infant en la responsabilitat i l'autonomia, en l'empatia, en la llibertat d'acció, i en l'afecte. Al llarg del curs es realitzen qüestionaris sobre els continguts treballats i també un fòrum de debat-reflexió. A més es posaran a l’abast vídeos i lectures interessants per poder ampliar la visió i els coneixements. En cada mòdul es proposarà un roleplaying que poden aplicar a l’aula i posteriorment comentar com ha anat la posada en pràctica i compartir inquietuds.

Objectius

 • Canviar la mirada cap a la infància; una mirada més respectuosa i positiva.
 • Desenvolupar el respecte mutu i la cooperació.
 • Obtenir un coneixement més profund de com aprenen les nenes i els nens i comprendre el seu món.
 • Entendre la creença que hi ha darrere del comportament.
 • Enfocar-se en la solució en comptes del càstig.

Continguts

Mòdul 1: Principis bàsics d'educar en positiu i en calma:
 • Introducció a la Disciplina Positiva.
 • Models educatius.
 • El treball cooperatiu i democràtic com a base d’un aprenentatge real i conscient.
 • Teoria de l'iceberg.
 • Entenent els "mals comportaments".
Mòdul 2: Primer la connexió, després la correcció:
 • El vincle.
 • La importància d'establir una forta connexió a l'aula.
 • Sentiments, empatia i desenvolupament de l'aprenentatge socioemocional que afavoreix l’aprenentatge entre iguals.
 • L'autoregulació en l’alumnat.
 • Temps fora positiu.
Mòdul 3: Comunicació positiva:
 • La comunicació que connecta.
 • Comunicació que empodera.
 • Què són i per a què serveixen les normes i els límits?
 • Establir normes i límits des del respecte.
Mòdul 4: Enfocament en solucions:
 • T'has de sentir pitjor per actuar millor?
 • Els 4 passos per resoldre problemes.
 • La roda de les opcions.
 • Eines per a manejar el grup.
 • Com abordar el bullying amb la disciplina positiva.

Hores de durada

30 hores

Destinatàries

Infantil-Primària

Convocatòries

A la nostra escola es fan convocatòries de tots els cursos cada mes. Sempre hi ha dues activades per fer la matrícula, les dels dos mesos següents al que estiguem en aquell moment, fins a omplir grup.

Preu

40€" ["post_title"]=> string(26) "Educar en positiu a l'aula" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(25) "educar-en-positiu-a-laula" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2023-03-09 12:38:53" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2023-03-09 11:38:53" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> string(1) "0" ["guid"]=> string(57) "https://desigdaprendre.cat/?post_type=product&p=1063" ["menu_order"]=> string(1) "0" ["post_type"]=> string(7) "product" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" } }